Pénzteremtő növények az új évre

Pénzteremtő növények sorával kívánok boldog új évet! De mégis mi köze van a növényeknek az ember pénztárcájához és vagyonához? Van valami alapja őseink hiedelmeinek és tényleg léteznek növények, amelyek gyarapíthatják a pénztárcádat? Mutatok pár növényt, te pedig próbáld ki hatásukat. Ha pénzt nem is hoznak a házhoz, kellemes zöld környezetet és reményt biztosan.

Pénzteremtő növények - pozsgafa

Pénzteremtő növények

A gazdaggá tevő mágikus növények .a szilveszteri szerencsehozó növények és a pénzt hozó növények után egy újabb válogatást hoztam olyan növényekről, amelyektől pénzt remélhetünk.

Pellepáfrány

A Dél-Amerika és Kanada közötti száraz, sziklás területeken őshonos pellepáfrány apró, kerek leveleinek köszönhetően segítheti az anyagi gyarapodást. A világos, jól szellőző helyet kedveli. Vízigénye kicsi, származásából adódóan jól bírja a szárazságot, de a gyökerénél mindig legyen nedves a talaj.

Pénzteremtő növények - pellepáfrány

Párnafű

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. A feng shui szerint pénzérmére hasonlító és sűrű, apró levelű növények mind alkalmasak a pénz, a vagyon bevonzására.

Pénzteremtő növények - párnafű

Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve is jelzi, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve, pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

Szobai ciklámen

szobai ciklámen igen kedvelt téli növény. Pénzt a kerek levelei által remélhetünk tőle. Nem kedveli a túlöntözést, hűvös és világos helyet kíván.

ciklámen

Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

korallvirág

Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolya vagy más néven afrikai ibolya varázsereje szintén a lekerekített leveleiben rejlik. Sok fényt, meleget és párát igényel. Földje mindig legyen kissé nedves.

afrikaiibolya

Pozsgafa, pénzfa

A pozsgafát pénzfának is hívják, sőt helytelenül majomkenyérfának is. Sötétzöld pozsgás levelei tárolják a vizet és igen lassan nőnek. Ha szerencsénk van, apró fehér vagy rózsaszín virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek.

pozsgafa

Szerencse bambusz, azaz drecéna

Végére hagytam a legnagyobb favoritot, ami nemcsak pénzt, de szerencsét is hoz a lakásba. A szerencse bambusz valójában dracena fajta. Tartása egyszerű: kerüljük a tűző napot és a gyökerei mindig vízben álljanak.

bamboo

Akár hiszel a növények csodatévő erejében, akár nem, érdemes növényt tartanod a lakásban és a munkahelyeden. Azon túl, hogy mutatósak és otthonossá varázsolják a teret, javítják a levegő minőségét és nyugalmat árasztanak. Kellemes, virágokkal tarkított környezetben pedig még a koncentráció és a munka is hatékonyabb, így garantáltan a pénzteremtés is jobban megy majd.

Boldog új évet és sok sikert kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük