Ezeket a pénzt hozó növényeket tartsd, hogy sok pénzed legyen

Az új évi jókívánságok mellé mindig jól jön egy praktika is, ami segít szebbé, önfeledtebbé tenni a mindennapokat. A mágikus erejű pénzt hozó növények csodatételére nem tudok garanciát vállalni. Az viszont biztos, hogy dekoratívak, nem kell nagy szakértelem a gondozásukhoz és szebbé varázsolják a környezetünket. De azért egy próbát megér, még az is lehet, hogy tényleg képesek arra, hogy a vagyonodat gyarapítsák.

pénzt hozó növények - pozsgafa

Mágikus erejű pénzt hozó növények, hogy sok pénzed legyen

A pénzt hozó növények közös jellemzője, hogy apró leveleik pénzérmékre emlékeztetnek, azok sokasága pedig a

Pozsgafa

pozsgafa húsos leveleivel az egyik legjobb pénzt hozó növény, gyakran pénzfának is hívják. Húsos, sötétzöld levelei tárolják a vizet, ezért télen nagyon kevés vizet igényel. Ha tehetjük, nyáron vigyük ki a szabadba. Ha szereti a helyét, télen apró fehér vagy rózsaszín virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. A letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek és akkor már tényleg semmi sem ment meg bennünket a meggazdagodástól.

Szerencse bambusz

Amit szerencse bambusznak hívunk az valójában egy dracena fajta. Még földbe sem kell ültetnünk, akár vízben is elél évekig. A virágcsokrokba kötött szárakat se dobjuk ki, vízben hamar gyökeret eresztenek. A szerencse bambusz nemcsak pénzt, hanem szerencsét is hoz a lakásba.

szerencsebambusz

Párnafű

A sűrű, apró levelekkel díszítő párnafű nagyon igénytelen. Hosszúra nyúlt szárait bátran vágjuk le és dugjuk párat egy üres cserépbe. A földjét mindig nedvesen tartva nagyon hamar gyökeret ereszt.

pénzt hozó növények - párnafű

Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve is jelzi, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve, pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.

pénzt hozó növények - pénzlevelű pillea

Szobai ciklámen

A csodás színekben pompázó szobai ciklámen igen kedvelt téli növény. Pénzt, gazdagságot és vagyont a kerek levelei által remélhetünk tőle. Nem kedveli a túlöntözést, de a száraz talajt sem viseli el. Hűvös és világos helyet kíván, a magas páratartalom jót tesz neki.

Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, nyáron érdemes kirakni a szabadba. Kerüljük a túlöntözését.

korallvirág virágoztatása

Szerencsehozó lóhere – Négylevelű oxális

A szerencsehozó lóhere, amit az új év közeledtével az üzletekben árulnak valójában négylevelű oxális, azaz madársóska. Nem rokona a lóherének, a vöröslevelű madársóskának viszont igen.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük