Karácsonyi ajándék ötletek kertbarátoknak

Az ajándékozás többnyire nem egyszerű dolog. Kivéve, ha egy növényimádót szeretnénk meglepni valami számára kedves ajándékkal. Számukra növényekből sosem lehet túl sok. Akkor sem veszik zokon, ha évről évre ugyanolyan virág kerül a fa alá. Persze a szobanövényeken kívül sok mindennek örülnek még. Itt vannak a legjobb karácsonyi ajándék ötletek kertbarátoknak!

ajándék ötletek kertbarátoknak

Karácsonyi ajándék ötletek kertbarátoknak

Karácsonyi ajándék ötleteket ígértem ugyan, de ezek annyira univerzálisak, hogy bármilyen alkalomra találhatunk közülük megfelelőt.

Növény kertbe, szobába, erkélyre

Az orchidea és a rózsa elegáns növény és szinte mindenki szereti. A karácsonyi isőszakban karácsonyi díszítéssel is kaphatunk növényeket. Az ünnepi hangulathoz különösen jól illenek a piros és a fehér virágok színű virágok. Tipikus téli virág a ciklámen, az amarillisz, a karácsonyi kaktusz és a mikulásvirág, amik szintén hozzátartoznak a karácsonyi időszakhoz.

A karácsony rózsájának hívott fekete hunyor nemcsak az ünnepeket dobhatja fel szépségével. A kertbe kiültetve évekig örülhetünk fehér virágainak.

Természetes dekorációk

A természetes dekorációk akár a kertben, akár a lakásban jól mutatnak. Adventi koszorú, ajtódísz vagy egy grincsfa is lehet ajándék. Főleg, ha az örök szerelem növényéből, fagyöngyből készülnek.

Könyv

Egy kertgondozásról, növényápolásról szóló, hasznos tanácsokkal teli könyv nagyon hasznos ajándék.

Virágállvány, váza, kaspó, szerszámok

Egy igazi virágimádó állandóan hiányt szenved vázákból, kaspókból, polcokból, virágállványokból, növényszekrényekből. A téli növénygondozáshoz jól jöhet egy növénynevelő világítás, hogy a kevés fényt pótolni tudjuk. A metszőolló is fogyóeszköz, ezekből már nagyon trendi színekben is válogathatunk. A kerti munkákhoz mindig jó jön egy védőkesztyű is.

Egyedi, kézműves ékszer szárított virágokkal

Igazán stílusos ajándék lehet egy egyedi, növényi részek és szárított virágok felhasználásával készített kézműves ékszer. Pollák Zsuzsanna, a héVIPart megálmodója és művésze által készített, készleten lévő egyedi ékszerek azonnal megvásárolhatók és ezek postázással garantáltan odaérnek karácsonyig.

héVIPart

Ajándékutalvány

Az ajándékutalvány a legrugalmasabb ajándék. Több virágboltban, kertészeti áruházban vásárolhatunk utalványt az álatlunk meghatározott összegben. A megajándékozott döntheti el, hogy a széles választékból mire szeretne költeni, saját maga választhatja ki a növényt, a kerti szerszámot vagy amit épp szeretne.

Élmény

Az örök kedvenc a közös élmény. Vehetünk belépőjegyet kertészeti kiállításra, virágos programokra.  Ha pénztárcánk engedi, befizethetünk egy virágos utazásra is. Személy szerint én nagyon ajánlom a hollandok csodálatos tavaszi kertjét, Keukenhofot.

Ajándékok saját kezűleg készítve

Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a saját kezűleg készített ajándékok mindig sikert aratnak. Magam is több ilyen elkészítéséről írtam már saját felületeken. A névre kattintva elolvashatod ezek elkészítési módját, helyenként még videón is megnézheted a praktikákat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük