Házi szaloncukor diós-narancsos ízesítéssel

Házi szaloncukor készítéssel nekünk már nem kell bajlódnunk, mint nagyszüleinknek. Ettől függetlenül egyre többen térnek vissza a régi ízekhez és készítenek szaloncukrot házilag. A gyári ízek után igaz felüdülés egy ilyenbe beleharapni. Akár karácsonyi ajándék is lehet belőle.

 

Házi szaloncukor

Vas Sándorné

Házi szaloncukor diós-narancsos ízesítéssel hozzávalói

  • 20 dkg darált dió,
  • 10 dkg kókuszreszelék,
  • 50 dkg mazsola,
  • 1 narancs héja reszelve,
  • 1 fél narancsból nyert narancslé,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 30 dkg étcsokoládé (min. 60%-os).

Házi szaloncukor diós-narancsos ízesítéssel elkészítése

  • a mazsolát megmossuk,
  • 5-7 percre forró vízbe áztatjuk,
  • egy nagy tálba rakjuk a kókuszreszeléket,
  • hozzáadjuk a diót, a narancshéjat, narancslevet és a fahéjat,
  • a mazsolát leszűrjük és botmixer segítségével pépesítjük (nem baj, ha maradnak nagyobb darabok vagy egész szemek),
  • a mazsolát is hozzáadjuk a keverékhez,
  • alaposan összekeverjük (ha túl száraznak találjuk a masszát, egy kis narancslevet adhatunk még hozzá, hogy összeálljon,
  • egy nagy tepsibe vagy tálcára szilikonos sütőpapírt terítünk,
  • a masszából egyforma méretű szaloncukrokat formázunk, melyeket a sütőpapírra sorakoztatunk,
  • száraz, hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük, hogy kissé megszikkadjon,
  • másnap a csokoládét gőz felett felolvasztjuk,
  • a szaloncukrokat megforgatjuk a csokimázban,
  • lecsepegtetjük a felesleges csokoládét,
  • visszarakjuk a sütőpapírra,
  • hűvös helyre, de nem a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen,
  • becsomagoljuk.

 

Jó készülődést!

Nagyon köszönjük a receptet Vas Sándornénak!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 65
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  
  • 65
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás