Teraszok kedvelt virágai: ötletek a nyári színpompához

A terasz a nyári pihenés és kikapcsolódás kedvelt helyszíne. A hangulatos terasz kialakításához elengedhetetlenek a virágok, melyek színeikkel és illatukkal varázslatos légkört teremtenek. A virágokkal díszített terasz igazi oázissá válik a nyári hónapokban, ahol önfeledten relaxálhatunk és élvezhetjük a napsütést. Már mutatom is, melyek a varázslatos teraszok kedvelt virágai, amelyek vidám színeikkel hosszan díszítenek.

virágos erkély

Varázslatos teraszok virágai

A teraszok az otthonunk kiterjesztett részei, ahol pihenhetünk, kikapcsolódhatunk, és élvezhetjük a szabad levegőt. A virágok és növények hozzáadhatnak egy különleges hangulatot és szépséget a teraszokhoz, és számos lehetőség áll rendelkezésre a teraszok díszítésére. A továbbiakban bemutatok néhány kedvelt virágot és növényt, amelyek ideálisak lehetnek a teraszok díszítésére, hogy varázslatos környezetet teremtsenek.

Milyen virágokat válasszunk a teraszra?

A teraszra olyan virágokat érdemes választani, amelyek jól bírják a napot, a meleget és a szárazságot. Néhány népszerű választás:

Petúnia

A petúnia eredtileg egy dél-amerikai burgponyaféle. A színes, bőségesen virágzó növény trombitaformájú virágaival igen mutatós. A csüngő petúniák lenyűgöző virágzatukkal és hosszú, csüngő hajtásaikkal különösen alkalmasak a teraszok díszítésére. Ezek a virágok különböző színárnyalatokban és formákban elérhetők, és könnyen gondozhatók. Ültethetjük őket cserepekbe vagy lógó kosarakba, hogy színes és látványos függő kerteket hozzunk létre.

Begónia

Számos színben és formában kapható, jól bírja a félárnyékot is.

Muskátli

A Fokföldről származó muskátli klasszikus teraszvirág, mely a napos helyeket kedveli. Változatos színű virágai és fűszeres illatú levelei miatt az egyik legkedveltebb balkonnövény.

Fukszia

A fukszia vagy más néven Krisztus vércseppje elegáns, lógó virágú növény, mely félárnyékos helyen is szépen fejlődik. Fajtáinak se szeri se száma. Akár két színben is játszó virágaival hódította meg a kertészeket.

Lobélia

A lobélia kis és bájos virágai gyakran a teraszok kedvelt választottjai közé tartoznak.

Verbéna

A verbéna lenyűgöző színekben pompázó virágai és hosszú virágzási ideje miatt népszerű választás a teraszok díszítésére. Ezek a virágok ideálisak lehetnek cserepek, virágágyások vagy sziklakertek díszítésére, és vonzzák a pillangókat és a méheket is.

Kerti porcsin

A kerti porcsin, azaz a pocsinrózsa, jólismert nevén a kukacvirág a terszokon is üde színfont lehet. Igénytelen dísznövény, de csak napos helyen nyílik. Mivel elszórja a magjait, minden évben kihajt.

Vinka

A vinka, azaz a rózsásmeténg piros, rózsazsan, lila vagy fehér árnyalatú virágaival még az ősz elején is díszít.

Bársonyvirág

A bársonyvirág vagy büdöske nemcsak szép, de hasznos is. Jellegzetes illata távoltartja a kártevőket.

Tippek a virágok gondozásához a teraszon

  • Öntözzük a virágokat rendszeresen, de kerüljük a túlöntözést.
  • Távolítsuk el az elnyílt virágokat, hogy serkentsük az új virágzást.
  • Havonta trágyázzuk a virágokat, hogy biztosítsuk a tápanyagok pótlását. kitűnő erre az élesztős lötyi.
  • Védjük a virágokat a széltől és a huzattól.
  • Ha a terasz nem napos, válasszunk olyan virágokat, amelyek jól bírják a félárnyékot.

További ötletek a terasz díszítéséhez

  • Használjunk kaspókat a virágok elhelyezésére.
  • Helyezzünk el kőedényeket és terrakotta figurákat a dekorációhoz.
  • Függesszünk fel lampionokat és fényfüzéreket a hangulatos esti fényekért.
  • Terítsünk le egy kényelmes szőnyeget és helyezzünk ki párnákat a pihenéshez.

A teraszok virágokkal és növényekkel való díszítése egy fantasztikus módja annak, hogy egyedivé és különlegessé tegyük ezeket a helyeket. A fent említett kedvelt virágok és növények kiváló választások lehetnek a teraszok díszítésére, és segíthetnek létrehozni egy varázslatos környezetet, ahol élvezhetjük a szabadidőt és a természet szépségét.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük