Kislevelű bakopa (Sutera difissus) gondozása

A kislevelű bakopa egyre kedveltebb balkonnövény, ami annak köszönhető, hogy rendkívül ellenálló és gazdagon virágzik. Függő virágcserepekbe, balkon ládákba ültethető, apró virágú növény áprilistól októberig hozza virágait. Így lesz sikeres a bakopa gondozása.

kislevelű bakopa

Származása: A bakopa (Bacopa) az útifűfélék családjába tartozó növénynemzetség. Mintegy 70 faja trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken őshonos, a legtöbb az amerikai kontinensen és főleg Dél-Amerikában. Nedves élőhelyeken élnek, vagy teljesen a vízhez alkalmazkodott alámerült növények.

Ismertetőjegyei: egynyáriként termesztett félcserje

Virágok: kicsi, csillag alakú virágait a levelek hónaljában, fehér vagy élénk rózsaszín színben hozza. Gazdagon virágzik.

Fogyaszthatóság, mérgezőség: nem fogyasztható, nem mérgező

Magasság: 20-25 cm

Habitus: elterülő, csüngő, hajtásai 1 méter hosszúak is lehetnek

Cserépben nevelhető-e: igen, főleg cserépben neveljük,  földje hamar kiszárad, így gyakori öntözést igényel,

Virágzási idő: áprilistól októberig

Kislevelű bakopa gondozása

Gondozása: Palántaként szerezhetjük be, május közepétől ültethetjük 20-25 cm tőtávolságra balkonvirág földbe. Napos vagy fényárnyékos helyet igényel. A szélnek jól ellenáll. Rendszeresen öntözzük, két hetente tápoldatozzuk. Öntisztuló, azaz nem kell eltávolítani ez elnyílott virágokat, azok maguktól leesnek.

A nagyvirágú fajták egy-egy virágzási szünetet beiktatnak.

Teleltetése: egynyári növény, próbálkozhatunk fagymentes, hideg helyen való teleltetésével, de túl sok reményt ne fűzzünk hozzá.

Szaporítása: magról nem lehetséges, más módon pedig nincs értelme, mert egynyári növény, nem teleltethető.

Felhasználása: csak dísznövényként használható. Dús növekedésű és gazdagon virágzó ámpolnanövény. Önmagába is ültethető. Ne társítsuk erős növekedésű növényekkel. Függőcserékbe, balkonládába vagy nagyobb ládába is tehetjük.

Köszönöm a megosztásokat!
  • 994
  • 4
  •  
  •  
  • 994
  •  
  • 4
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük