Napimádó vinka (rózsameténg) ültetése – olvasói tanácsok

A napimádó rózsameténg vagy egyszerűen csak vinka igénytelenségének és szépségének köszönhetően méltán lett az utóbbi évek egyik kedvelt balkonnövénye. Az olvasók fotókkal kiegészítve meséltek arról, miért jó döntés vinka ültetése napos erkélyre.

vinka ültetése

Napimádó vinka ültetése

Elizabeth Varga: “Nagyon szeretem, bírja a nagy meleget.Déli fekvésű erkélyen is kibírja a nyarat :)”

Dóra Kiss P: “A tűző napot szereti és a széles ládát, vagy nagy cserepet, akkor bokrosodik és pompázik.:)”

Rózsa Tari: “Az egyik kedvenc nyári virágom 😊. Minden évben veszek, mert nagyon szép dekoratív egynyári virág. Gyönyörű színekben lehet már kapni , és van futó fajtája is.”

Ildikó Baráthné Gebefügi: “Egész nyáron pompázott, sőt októberig.”

Judit Pkn: “Tavaly egy tővel teszteltem az erkélyen, szerette, úgyhogy idén azt ültettem csak. (24 tő, balkonladaba). Jól bírta a szárazságot és a meleget is.”

Michalek Judit: “Imádom. Sok féle szinben van, egyik évben olyan sötét lilát is kaptam ami már-már fekete volt. Nagyon jól bírja a napot nálunk 11-tól süt oda a nap amíg le nem megy. Folyamatosan virágzik áprilistól októberig. Rengeteg magot is hoz amiből következő évben gyönyörű példányok fejlődnek.”

Zsuzsanna Molnárné Prónai: “A tavalyi vinkáim 🤗 nagyon szereti a napot és mindig tele van virággal 😊 Én minden nap adok nekik vizet. Túl locsolni sem szabad mert akkor sárgulni kezd a levele.”

vinka ültetése

Tóthné Jutka: “Imádom! Minden évben van! Szárazságtűró, imádja a napot! Tűző napsütés a legjobb!, másnéven Szahara rózsájának is nevezik, pont ezért!”

Rein Tünde: “Nagyon szeretem, főleg a csüngő változatát. Tavalyelőtt 3 pici kis tövet ültettem a törzses virágaim alá, és augusztusra szinte túlszárnyalta őket. (Sajnos nincs közelebbi kép).

Olajosné Enikő: “Temetőbe vittem tavaly. Nagyon hálás, bírja a szárazságot. Egyet magamnak vettem cserépbe a teraszra. Napot kapott, így ott sokat locsoltam, mert a cserépben kiszáradt volna. Késő őszig ontotta a virágokat. Idén is veszek. :-)”

Gulyás Erzsébet Madarászné: “Nagyon kedves virág, késő őszig csupa virág. Nagyon szeretem. Ez a kép is késő ősszel készült. Másfélméteres ez egy kő virág tartó. És 5 tő van benne.

Erdős Lászlóné Katika: “Imádni való! Igénytelen, tele virággal! Minden évben van a kertemben!!!”

Kata Harazi: “Egy 60 cm ládába 4 tövet ültettem.”

Holl Erzsébet Böhmné: “Ez futó tápozni szoktam délelőtti nap süti.

Marta Bürger: “Nagyon iszákos, de szép.”

Nagyon köszönöm az olvasói tanácsokat és fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 3 =