Category: Savanyúságok

Savanyúságok, savanyúságok télire, ecetes savanyúságok, dobálós savanyúságok, vecsési savanyúságok, kovászolás, vegyes savanyúságok, zöldségek savanyítása, gyümölcsök savanyítása

Fermentálással tartósított fejes káposzta és cékla

Fermentálás: a természetes tartósítás és savanyítás erjesztéssel

Télen egyre kevesebb hazai, friss zöldséghez és gyümölcshoz jutunk hozzá, miközben épp ekkor lenne a legnagyobb szükségöünk a vitaminokra. A fermentálás egy szuper eljárás, amit bevethetünk az egészségünk érdekében. Csak az utóbbi években lett...

Hónapokig elálló ételízesítő

Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az élelmiszer üzletekben kapható agyon sózott és kemikáliákkal tartósított ételízesítők helyett jó alternatíva lehet a saját magunk által készített egészségesebb változat. A hónapokig elálló ételízesítő házilag is egyszerűen elkészíthető. Különösen jó megoldás, ha zöldségeket...