Káposzta savanyítás házilag

A káposzta savanyítás házilag is egyszerűen kivitelezhető. Még a piacra sem kell kimenni, ha megkívánja a család a vitamíndús savanyúságot. És mennyivel finomabb, mint a boltokban kapható, agyon tartósítózott változat. Nézzük, hogy készül a házi savanyú káposzta!

Káposzta savanyítás házilag

“Mindent megtettünk azért, hogy karácsonyra finom házi savanyú káposztám legyen!” – ezekkel a szavakkal mutatta meg Baráth Rozália, hogy készítetettek savanyú káposztát otthon.

Káposzta savanyítás házilag

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta,
  • 1 evőkanál asztali só,
  • 1 mokkáskanál egész kömény,
  • 1 mokkáskanál egész bors,
  • egy marék piros csöves paprika,
  • 2 -3 birsalma vagy körte.

Elkészítése

  • Lereszeltem a káposztát, érdemes nagyobb mennyiséget készíteni.
  • a káposztára ráraktuk a fűszereket és nagy edényben összekevertem,
  • ráraktam a piros csöves paprikát és a cikkekre vágott birset is,
  • 1 éjszakát állni hagytam,
  • másnap belenyomkodtam hordóba úgy, hogy a leve felérje,
  • 4 napig a lakásban hagytam,
  • ahogy elkezdett forrni, újra jól lenyomkodtam és a fölösleges levet leszedtem,
  • levittem a pincébe,
  • konyha ruhával letakartam a káposztát,
  • műanyag tálba (használhatunk zacskót is) nehéz vasat raktam nyomatéknak,
  • heti egyszer a konyharuhát leveszem, hideg vízben kimosom, azért, hogy ahogy forr, érik nehogy penészes legyen.
  • így szoktam és mindig nagyon finom lett ! 🙂
  • a fotón ez kb 30 kg káposzta van.

Csupán pár hét kell, hogy megérjen és fogyaszthatóvá válljon a házi savanyú káposzta. Mindig csak is tiszta eszközökkel nyúljunk hozzá, így nem romlik meg és hónapokig élvezhetjük a fenséges ízt.

Nagyon köszönöm a tanácsokat Baráth Rozáliának!

Receptek savanyú káposztához

Köszönöm a megosztásokat!
  • 781
  • 16
  •  
  •  
  • 781
  •  
  • 16
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás