Savanyú káposztás-krumplis egytálétel

Nem véletlenül népszerűek a magyar háziasszonyok körében az egytálételek. Gyorsan, egyszerűen elkészíthetők és ráadásul laktatóak is. Az olvasónk által megosztott savanyú káposztás-krumplis egytálétel mellé csupán egy friss, ropogós kenyér kell és máris jól lakik a család.

savanyú káposztás-krumplis egytálétel

Az egytálétel mindig jó választás. Ahogy azok az ételek is, amelyeket egy kis előkészítés után csak be kell tolni a sütőbe és további teendőt nem igényelnek, így míg készül az étel, haladhatunk a többi házimunkával is.

Kordics-Ujvari Veronika ajánlása: “Olvastam, elkészítettem és ajánlom. Egyszerű az elkészítése és nem utolsó sorban nagyon ízletes egytálétel.”

Savanyú káposztás-krumplis egytálétel hozzávalói

  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 2 szál parasztkolbász,
  • 1 kg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • ízlés szerint őrölt kömény,
  • ízlés szerint magyaros fűszerkeverék,
  • 10 szelet szalonna,
  • 1 dl víz.

Elkészítése

  • a káposztát jól átmossuk és apróbb darabokra vágjuk,
  • a kolbászt felkarikázzuk,
  • a burgonyát vékony szeletekre vagdossuk,
  • egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk,
  • a hagymát megpirítjuk pár karika kolbásszal,
  • rátesszük a káposztát,
  • ízesítjük és kb. fél óráig pároljuk,
  • a sütőt 200°C – ra előmelegítjük,
  • a burgonyát, a káposztát és a kolbászt összeforgatjuk és egy tűzálló tálba/tepsibe terítjük,
  • Kb. 1 dl vizet öntünk rá és a tetejét kirakjuk a szalonnacsíkokkal,
  • alufóliával lefedjük, így sütjük kb 50 percig,
  • majd a fóliát eltávolítjuk és felső sütésre kapcsolva egy kicsit rápirítunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvari Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc + kilenc =