Savanyú káposztás-krumplis egytálétel

Nem véletlenül népszerűek a magyar háziasszonyok körében az egytálételek. Gyorsan, egyszerűen elkészíthetők és ráadásul laktatóak is. Az olvasónk által megosztott savanyú káposztás-krumplis egytálétel mellé csupán egy friss, ropogós kenyér kell és máris jól lakik a család.

 

savanyú káposztás-krumplis egytálétel

Az egytálétel mindig jó választás. Ahogy azok az ételek is, amelyeket egy kis előkészítés után csak be kell tolni a sütőbe és további teendőt nem igényelnek, így míg készül az étel, haladhatunk a többi házimunkával is.

Kordics-Ujvari Veronika ajánlása: “Olvastam, elkészítettem és ajánlom. Egyszerű az elkészítése és nem utolsó sorban nagyon ízletes egytálétel.”

Savanyú káposztás-krumplis egytálétel hozzávalói

  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 2 szál parasztkolbász,
  • 1 kg burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • ízlés szerint őrölt kömény,
  • ízlés szerint magyaros fűszerkeverék,
  • 10 szelet szalonna,
  • 1 dl víz.

Savanyú káposztás-krumplis egytálétel elkészítése

  • a káposztát jól átmossuk és apróbb darabokra vágjuk,
  • a kolbászt felkarikázzuk,
  • a burgonyát vékony szeletekre vagdossuk,
  • egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk,
  • a hagymát megpirítjuk pár karika kolbásszal,
  • rátesszük a káposztát,
  • ízesítjük és kb. fél óráig pároljuk,
  • a sütőt 200°C – ra előmelegítjük,
  • a burgonyát, a káposztát és a kolbászt összeforgatjuk és egy tűzálló tálba/tepsibe terítjük,
  • Kb. 1 dl vizet öntünk rá és a tetejét kirakjuk a szalonnacsíkokkal,
  • alufóliával lefedjük, így sütjük kb 50 percig,
  • majd a fóliát eltávolítjuk és felső sütésre kapcsolva egy kicsit rápirítunk a tetejére.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvari Veronikának!

Hasonlóan egyszerű ételek

  • 171
  •  
  • 12
  •  
  •  
  • 171
  •  
  • 12
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás