Category: Tartósítás, befőzés
Ne hagyjuk kárba veszni a levendula illatos virágait, hisz nagyon finom hűsítők alapanyaga lehet: limonádé, akár egy évig is elálló szirup vagy akár fagylalt is készülhet belőle. Már mutatom is, hogyan használható a levendula...
Az olasz konyha kedvelt kiegészítője, a zöld fűszerekből készülő pesto egyre népszerűbb nálunk is. Olvasónk most azt mutatja meg, hogy készül nála a pesto petrezselyemből és azt is elárulja, hogy használta fel. Mi az...
A napokban kaptam a kérdést, hogy nem tudom-e, hogy kell eltenni a dinnyehéjat télire. Jókor jött a kérdés, mert már épp akartam írni róla. Tavaly valami miatt kimaradt, de most mutatom az olvasótól kapott...
Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...
A kovászos uborka íz nálam egyértelműen a nyárhoz kapcsolódik. Imádom a kovászos uborka levest is. Ennek ellenére eddig eszembe sem jutott, hogy bespájzoljak belőle a hidegebb napokra. Hisz azokra ott van az eltett svéd...
A levendula virágai rengeteg illóolajat tartalmaznak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a konyhában is sokoldaúan felhasználhatjuk. A levendula szirup házilag egyszerűen elkészíthető aromás üdítőital, melynek receptjét már is mutatom. Levendula virágok hasznosítása A levendula gondozása...
Lekvárfőzés cukormentesen évről évre egyre nagyobb sláger téma. A cukormentes birsalma lekvár után újabb cukormentes lekvár receptet kaptunk egy olvasónktól. Cukor nélkül a gyümölcsök igazi zamata még inkább érződik a lekvárokon és nem mellesleg...
A meggylikőr házilag egyszerűen, könnyen elkészíthető kényeztető alkoholos finomság. A női itóka a nap érlelte meggy összes zamatával kényeztet a hideg téli estéken. Pócza Csabáné Irénke árulta el, Ő hogy készíti. Vigyázz, mert rövid...
Szódás meggy, azaz főzés és alkohol nélküli konyakos meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy...
Ha mindig is irtóztál a macerás lekvárfőzéstől vagy utáltad a kánikulában a tűzhely mellett állva kevergetni a lekvárnak valót, akkor a főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp épp neked való. Nem hallottam még ilyenről, de Kovács...
A karamellás mentaszörp házilag készítve a legújabb kedvencem. Az igénytelen mentából egyszerűen elkészíthető az egyik leghűsítőbb nyári itóka a mentaszörp. Egy adagból hónapokra elegendő mennyiség készíthető. Azért szeretem így karamellásan, mert szép színe is...
Bodzaszörp jégkockába zárva, szerintem elég jól hangzik. Igaz én egy kicsit elfogult vagyok, ha bodzáról van szó. Minden formában imádom. Legyen szó hűsítő szomjoltóról vagy ízbimbókat kényeztető édességről, a bodzavirág számomra minden formában jöhet....
Bodzavirág dzsem egy különleges finomság, amit érdemes elkészíteni, ha be tudunk szerezni jó adag tiszta bodzavirág tányért. Akik szeretik a bodzaszörpöt, a rántott bodzát vagy a például a bodzás palacsintát, azok garantáltan ezt a...
A kutatók szerint a kávét, teát és egyéb koffeintartalmú italt fogyasztó nők körében kisebb eséllyel alakul ki a téli depresszió. Azoknak a nőknek, akik naponta két-három csésze kávét is megittak, 15 százalékkal csökkent az...