Category: Tartósítás, befőzés
Az előzőleg már megosztott görög- és sárgadinnyebefőttnek és az alkoholos őszibarack-banán lekvárnak igen nagy sikere volt. Ma egy újabb különleges lekvárt hoztam, még pedig Irénke kedvencét, a fenséges görög dinnyelekvár receptjét. A dinnye héjának sem...
A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt. Az igazán nagy ínyencek még...
A csalamádé télire vagy más néven vegyes vágott savanyúság méltán az egyik legkedveltebb téli savanyúságunk. A zöldségek felszeletelése ugyan időigényes egy kicsit, de a finomsága és egyszerűsége miatt ennyi áldozatot igazán hozhatunk. Mutatom is...
A szilvalekvár vörösborral sütőben készítve Sinka Erika receptje, amit a hagyományos módon készített vörösboros szilvalekvár receptnél már beígért, mint második változatot. Akkor nem árulta el, miben lesz eltérő a második változat. Most már tudjuk,...
A házilag készíthető dobálós vagy más néven vödrös savanyúság kitűnő találmány. Nem kell a piacra menni érte, nem kell félni, hogy nem ízlik a családnak, hisz pont annyira lesz savanyú, amennyire készítjük. Nem kell megvárni,...
Kakukkfüves lilahagyma lekvár mindamellett, hogy nagyon finom a sültekhez, köhögés elleni csodaszer is. Olvasónk rendszeresen készíti a család nagy kedvencét és most nekünk is elárulta a receptet. Kakukkfüves lilahagyma lekvár receptje Nagyon finom sültekhez,...
Ne hagyjuk kárba veszni a levendula illatos virágait, hisz nagyon finom hűsítők alapanyaga lehet: limonádé, akár egy évig is elálló szirup vagy akár fagylalt is készülhet belőle. Már mutatom is, hogyan használható a levendula...
Az olasz konyha kedvelt kiegészítője, a zöld fűszerekből készülő pesto egyre népszerűbb nálunk is. Olvasónk most azt mutatja meg, hogy készül nála a pesto petrezselyemből és azt is elárulja, hogy használta fel. Mi az...
A napokban kaptam a kérdést, hogy nem tudom-e, hogy kell eltenni a dinnyehéjat télire. Jókor jött a kérdés, mert már épp akartam írni róla. Tavaly valami miatt kimaradt, de most mutatom az olvasótól kapott...
Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...
A kovászos uborka íz nálam egyértelműen a nyárhoz kapcsolódik. Imádom a kovászos uborka levest is. Ennek ellenére eddig eszembe sem jutott, hogy bespájzoljak belőle a hidegebb napokra. Hisz azokra ott van az eltett svéd...
A levendula virágai rengeteg illóolajat tartalmaznak. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a konyhában is sokoldaúan felhasználhatjuk. A levendula szirup házilag egyszerűen elkészíthető aromás üdítőital, melynek receptjét már is mutatom. Levendula virágok hasznosítása A levendula gondozása...
Lekvárfőzés cukormentesen évről évre egyre nagyobb sláger téma. A cukormentes birsalma lekvár után újabb cukormentes lekvár receptet kaptunk egy olvasónktól. Cukor nélkül a gyümölcsök igazi zamata még inkább érződik a lekvárokon és nem mellesleg...
A meggylikőr házilag egyszerűen, könnyen elkészíthető kényeztető alkoholos finomság. A női itóka a nap érlelte meggy összes zamatával kényeztet a hideg téli estéken. Pócza Csabáné Irénke árulta el, Ő hogy készíti. Vigyázz, mert rövid...