Category: Zöldséges ételek
A cukkini főzelék egy könnyű és egészséges étel, amely gazdag tápanyagokban, alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és könnyen elkészíthető. Emellett alacsony szénhidráttartalma miatt is ideális lehet azoknak, akik diétáznak vagy szénhidrátot számolnak. Már itt is egy...
A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri. A birsalmasajt a vitamindús birs felhasználásának egyik...
A birsalma nem épp a legkedveltebb gyümölcs, talán azért, mert fanyar íze és keménysége miatt a hazánkban termett gyümölcsök nyersen nem igen fogyaszthatók. Több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát,...
Örülök, hogy van egy főzős Facebook csoportunk, a Kertemből tálalva – házias ételek és receptek. Nem vagyunk túl nagy létszámmal, de pont ezért nagyon jó a hangulat, érdemben tudunk segíteni egymásnak. Rengeteg új ötletet...
A sütőtök az ősz egyik kedvelt vitaminbombája. Legtöbben egyszerűen csak megsütik és úgy fogyasztják, pedig sokkal több mindenre használható. Készülhet belőle leves, sütés nélküli sütemény, torta, sőt még lekvár is. A legjobb sütőtökös receptek...
Csirkemell gyros vendégváráshoz videó jött velem szembe a kék közösségi oldalon. Pont a legjobbkor. Épp azon törtem a fejem, hogy milyen egyszerű, gyors és étel lenne jó vendégváráshoz, ha a rossz időjárás miatt a...
Ha még mindig akad egy kis hely a spájzban a polcon és még nem lett eleget a télire való zöldésg elrakásból, akkor neked hoztam a mai receptet. A csupa vitamin ropogós saláta télire eltéve...
A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is lehet belőle. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva az egyik legjobb gasztroajándék karácsonyra. Fűszerolaj készítése...
A natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor se...
Nagyanyáink nem éltek olyan pazarló életet mint mi. Nem dobtak ki ételt, mindent felhasználtak, ami a kertben megtermett. Még a be nem érő paradicsomok felhasználási módját is kitalálták. A zöldparadicsom télire kitűnő savanyúság lehet....
A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is. Padlizsánkrém receptje A padlizsán (Solanum melongena) a burgonyafélék...
A sokolodalúan elkészítő lecsó igazi nyári étel. Szinte minden családban máshogy készül. Persze mindenki a saját családi lecsó receptjére esküszik. Létezik belőle húsos és vegetáriánus változat is. Fő alapanyagai, a hagyma, a paprika és...
A kovászos uborka leves a leghűsítőbb nyári leves, amit valaha is ettem. Egy forró nyári napon a Pannonhalmi Apátság éttermében kóstoltam először jó pár éve. Nagyon üdítő volt a kánikulában a finom, savanykás, jól...
A töltött cukkini egy egyszerű, gyors és nagyon finom étel. Hoztam is belőle két receptet, az egyik különösen nagy kedvencem, mert megmaradt pörkölt felhasználásával készül. Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem...