Category: Tartósítás, befőzés

Legjobb epres receptek

Legjobb epres receptek – egyszerűtől a villantósig

Az eperszezon közepén jól jönnek az epres sütemény receptek. Gyorsan össze is szedtem a kedvemceim, itt vannak a legjobb epres receptek. Van köztük pohárkrém, diétás formában is, sütés nélküli sütemény, muffin, torta és villantós...

rozmaring

Fűszernövények szárítása – tartósítás szárítással

A fűszernövények illóolaj tartalma nyáron a legmagasabb. Kár ezeket a napsugaras, finom ízeket veszni hagyni. A fel nem használt fűszernövények tartósítása szárítással oldható meg a legegyszerűbben. A téli hónapokban pedig igazi áldás, ha a...

legjobb lekvár receptek

Befőzési kisokos – egyszerű receptekkel és praktikákkal

Kár lenne a kertben megtermett gyümölcsöket veszni hagyni, érdemes befőzni, tartósítani a téli hónapokra. Befőtt, lekvár, szörp, likőr és savanyúság is készülhet belőlük. Befőzési kisokos címmel egy befőzéssel kapcsolatos összefoglalót hoztam egyszerű receptekkel és...

Őszibarack ivólé házilag

Őszibarack ivólé házilag is egyszerűen elkészíthető. Hatalmas előnye, hogy biztosak lehetünk benn, hogy mit tartalmaz. Nincsenek benne mesterséges, káros alapanyagok. Egy üvegnyi tömény napfény és egészség. Őszibarack Az őszibarack vagy őszibarackfa (Prunus persica) a...