Házi őszibaracklé készítése
A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a vitaminszegény napokra is bespájzolni. Gyümölcsökből a lekvárok és az ivólevek állnak el legtovább. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Hangya Erika: “Próbáltam őszibaracklevet készíteni. Nekem ízlik.😊. Ajándéknak szánom, így szépen fel is díszítettem.”
Házi őszibaracklé hozzávalói
- érett őszi barack,
- citromsav,
- víz,
- cukor
Elkészítése
- a barackokat megtisztítottam,
- összevágtam, kb. 1kg lett,
- lábosba tettem,
- és annyi vizet öntöttem rá,hogy ellepje.
- egy kávéskanál citromsav került bele,
- majd puhára főztem.
- botmixerrel összeturmixoltam,
- hígítottam kb. 3 liter vízzel,
- egy kávéskanál citromsavat és fél kg cukrot adtam hozzá,
- majd újból felforraltam és kb. 10percig főztem,
- majd forrón üvegekbe öntöttem és kupakoztam.
Évekig eláll tartósítószermentesen. És persze finom lett. Tetszőlegesen lehet főzés előtt cukrozni és vízzel hígítani. Az enyém így 33%-os lett.😀
Baracsi Ferencné főzés nélkül készíti. “Csak meghámozom, és turmixolom. Semmi tartósító kis cukor, citromsav ízlés szerint és a befőzőgépben 20 perc 80 fokon tartósítom. 2 évig is eláll. Kb 20 liter lett. nagyon finom!!!”
Nagyon köszönöm az olvasóknak a receptet!
296 10
296 10
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!