Házi őszibaracklé készítése egyszerűen

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a kevés friss gyümölcsöt kínáló és vitaminszegény napokra is bespájzolni. A mélyhűtés energiaigényes tartósítás, ezzel szemben a befőzésnél a tároláshoz nem kell energiát használnunk. Egy jó recepttel a gyümölcsökből nagyon finom lekvárok, befőttek és az ivólevek készíthetők, amik ráadásul jó sokáig el is állnak. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.

házi őszibaracklé

Hangya Erika: „Próbáltam őszibaracklevet készíteni. Nekem ízlik. Ajándéknak szánom, így szépen fel is díszítettem.”

Házi őszibaracklé hozzávalói

  • érett őszi barack,
  • citromsav,
  • víz,
  • cukor

Elkészítése

  • a barackokat megtisztítottam,
  • összevágtam, kb. 1kg lett,
  • lábosba tettem,
  • és annyi vizet öntöttem rá,hogy ellepje.
  •  egy kávéskanál citromsav került bele,
  • majd puhára főztem.
  • botmixerrel összeturmixoltam,
  • hígítottam kb. 3 liter vízzel,
  • egy  kávéskanál citromsavat és fél kg cukrot adtam hozzá,
  • majd újból felforraltam és kb. 10percig főztem,
  • majd forrón üvegekbe öntöttem és kupakoztam.

Évekig eláll tartósítószermentesen. És persze finom lett. Tetszőlegesen lehet főzés előtt cukrozni és vízzel hígítani. Az enyém így 33%-os lett.

Baracsi Ferencné főzés nélkül készíti. „Csak meghámozom, és turmixolom. Semmi tartósító kis cukor, citromsav ízlés szerint és a befőzőgépben 20 perc 80 fokon tartósítom. 2 évig is eláll. Kb 20 liter lett. nagyon finom!!!”

Nagyon köszönöm az olvasóknak a receptet!

Befőzési praktikák a gyümölcsök tartósításához

Gyümölcs befőzés alapok – milyen gyömölcsöt válasszak?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük