Házi őszibaracklé készítése

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a vitaminszegény napokra is bespájzolni. Gyümölcsökből a lekvárok és az ivólevek állnak el legtovább. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.

házi őszibaracklé

Hangya Erika: “Próbáltam őszibaracklevet készíteni. Nekem ízlik.😊. Ajándéknak szánom, így szépen fel is díszítettem.”

Házi őszibaracklé hozzávalói

  • érett őszi barack,
  • citromsav,
  • víz,
  • cukor

Elkészítése

  • a barackokat megtisztítottam,
  • összevágtam, kb. 1kg lett,
  • lábosba tettem,
  • és annyi vizet öntöttem rá,hogy ellepje.
  •  egy kávéskanál citromsav került bele,
  • majd puhára főztem.
  • botmixerrel összeturmixoltam,
  • hígítottam kb. 3 liter vízzel,
  • egy  kávéskanál citromsavat és fél kg cukrot adtam hozzá,
  • majd újból felforraltam és kb. 10percig főztem,
  • majd forrón üvegekbe öntöttem és kupakoztam.

Évekig eláll tartósítószermentesen. És persze finom lett. Tetszőlegesen lehet főzés előtt cukrozni és vízzel hígítani. Az enyém így 33%-os lett.😀

Baracsi Ferencné főzés nélkül készíti. “Csak meghámozom, és turmixolom. Semmi tartósító kis cukor, citromsav ízlés szerint és a befőzőgépben 20 perc 80 fokon tartósítom. 2 évig is eláll. Kb 20 liter lett. nagyon finom!!!”

Nagyon köszönöm az olvasóknak a receptet!

Köszönöm a megosztásokat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük