Category: Gyümölcsös ételek
Szinte nincs is olyan amerikai és angol film, amiben ne lenne muffin. Nálunk is méltán népszerű. A formában kisült apró édességek rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát...
Ha kezdődik a nyár és a gyümölcsszezon, akkor nálunk természetesen a sütemények terén is zamatos gyümölcsökből készített finomságok kerülnek előtérbe. Szinte minden gyümölcshöz van egy kedvenc receptünk, amit a minden évben elkészítünk. Az isteni...
A sült alma a didergős téli esték megmentője. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ha valami kényeztető finomságra vágyunk. Önmagában is kitűnő, de kedvünkre tölthetjük fahéjas cukorral, mézzel, dióval és/vagy lekvárral. A töltött sült alma töltelékeinek...
Egyszerű trükkök gyümölcspucoláshoz mindig jól jönnek. Magam is igen sokat bosszankodtam már például a gránátalma pucolásakor. Amikor megláttam a gyümölcs hámozás kitűnő ötleteit bemutató videót, rögtön tudtam, hogy ez sok embert fog érdekelni, sokaknak...
Fekete szőlő leves nem egy mindennapos gyümölcsleves. A pudingporral dúsított, szép sötét színű leves tetejére tejszínhab kerül, amit egy szem szőlővel is megkoronázhatunk. Fekete szőlő leves A gyümölcslevesek többségében darabos gyümölcsöket is találunk. A...
A többször kipróbált és jól bevált süteményeket érdemes néha egy kicsit újragondolni. Ha tökéletes a tészta, elég csak egyszerűen a tölteléken változtatni pl. a gyümölcsöt lecserélni és már is vadonatúj sütit kapunk. Wolf Márta...
A sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet. A mézzel és sütőtökkel készülő finom lekvár receptje elkészítésért kiált. Illésné Nagy Mária ajánlása: „NoSalty – ezt ettem...
A nyárutó saláta a nyár összes ízét, zamatát és napérlelte vitaminját tartalmazza. Friss, üde, ízekben gazdag vitaminbomba. Pontos recept sem kell hozzá, mindenki azt tehet bele amit épp megkíván vagy amit otthon talál. Nyárutó...
Egresszósz vagy egresmártás nagyon finom és frissítő fogás. Jól lehűtve önmagában is kitűnő, de főtt húsok mellé is mennyei. Sajnos már nem is olyan egyszerű egrest beszerezni. Pedig 50 évvel ezelőtt minden falusi kertben...
A nyár nem múlhat el hűsítő gyümölcsleves nélkül. A hagyományos gyümölcslevelesek sűrítésére többnyire valamilyen tejterméket használunk. Olvasónk olyan fűszeres almaleves receptet osztott meg, amibe semmiféle tejterméket nem tett, így ezt tejallergiások is fogyaszthatják. Az...
A szőlő leggyakoribb tartósítási módja a bor készítés. Kemény héja és magjai miatt lekvár készítésre sajnos nem alkalmas. Szőlőzselé viszont készülhet belőle, ami nagyon finom, sokoldalúan használható és akár gasztroajándék is lehet belőle az...
Pitypang lekvár készítésről eddig még sosem hallottam. A pitypang mézet vagy pontosabban szirupot és pitypang szörpöt már magam is készítettem, de a lekvár most került először a látókörömbe. Lehet, hogy ez az én tudatlanságomnak...