Tojáshabos gyümölcsös süti

Tojáshabos gyümölcsös süti receptet hoztam, több okból is. Ha már itt a gyümölcsszezon, használjunk otthon termett, zamatos, bio gyümölcsöket a kertből sütéshez is. A gyümölcsös édességekkel amúgy sem nem nagyon lehet melléfogni. Hát még, ha tojáshab is kerül a tetejükre!

tojáshabos gyümölcsös süti

Tojáshabos gyümölcsös süti receptje

Hozzávalók

  • 175 gr tejföl (1 pohár ),
  • 1 pohár cukor,
  • 1 pohár étolaj,
  • 2 pohár liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 3 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja+ leve,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • idény gyümölcs,
  • gyümölcs lekvár,
  • 7 tojás fehérje,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 teás kanál citromlé.

Tojáshabos gyümölcsös süti elkészítése

  • A tejfölt az étolajjal, a cukorral, a tojásokkal, habverővel habosra keverjük,
  • hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét,
  • majd hozzáadjuk lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport,
  • sűrű masszát kapunk, ne ijedjünk meg, a kézi habverő nem erőlködik,
  • Tepsibe öntjük, a tetejét bármilyen gyümölccsel sűrűn kirakjuk,
  • 200 fokon tűzpróbáig sütjük,
  • a tetejét az aktuális lekvárral megkenjük,
  • 7 tojás fehérjét, 15 dkg cukorral és 1 teáskanál citromlével habosra verünk, kézi habverővel nagyon sokáig, kb 10 perc verjük,
  • a lekvárréteg tetejére tesszük a habot, díszítjük,
  • kis lángon megpirítjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Nagyon köszönöm a receptet Kovács Ágnesnek!

+1 Tipp:

A gyümölcs jelentős részéhez nagyon jól illik a fahéj íze. Bátran szórjuk meg vele a gyümölcsöket, hogy még pikánsabb ízt kapjunk.

Jó étvágyat!

További finom gyümölcsös sütemények receptje

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti receptet hoztam Vadady Mária olvasónk konyhájából. A sütit személyesen is megkóstolhattam a múlt hét végén, amikor egy másik olvasóm, Pribelszki Mária csodálatos leanderes kertjében jártam. Igazán kitűnő nyári finomság, nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szívből ajánlom mindenkinek.

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti

Ha kezdődik a nyár és a gyümölcsszezon, akkor nálunk természetesen a sütemények terén is zamatos gyümölcsökből készített finomságok kerülnek előtérbe. Szinte minden gyümölcshöz van egy kedvenc receptünk, amit a minden évben elkészítünk. Az isteni epres, túrós, csokis tortát már megosztottam, most egy fincsi és egyszerű meggyes süti receptjét ajánlom a figyelmedbe. A tejfölös kevert tésztába a meggyen túl bármilyen más friss vagy befőtt gyümölcsöt keverhetünk, akár vegyíthetjük is a különböző zamatos gyümölcsöket.

Gyümölcsös kevert piskóta receptet hoztam Sinka Erikának köszönhető. Erika általában idény gyümölccsel készíti az egyszerű süteményt. Most épp nem volt otthon gyümölcse, így finom házi lekvárral készítette.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük