Tojáshabos gyümölcsös süti
Tojáshabos gyümölcsös süti receptet hoztam, több okból is. Ha már itt a gyümölcsszezon, használjunk otthon termett, zamatos, bio gyümölcsöket a kertből sütéshez is. A gyümölcsös édességekkel amúgy sem nem nagyon lehet melléfogni. Hát még, ha tojáshab is kerül a tetejükre!
Tojáshabos gyümölcsös süti hozzávalói
- 175 gr tejföl (1 pohár ),
- 1 pohár cukor,
- 1 pohár étolaj,
- 2 pohár liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 3 tojás,
- 1 citrom reszelt héja+ leve,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- csipet só,
- idény gyümölcs,
- gyümölcs lekvár,
- 7 tojás fehérje,
- 15 dkg cukor,
- 1 teás kanál citromlé.
Elkészítése
- A tejfölt az étolajjal, a cukorral, a tojásokkal, habverővel habosra keverjük,
- hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét,
- majd hozzáadjuk lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport,
- sűrű masszát kapunk, ne ijedjünk meg, a kézi habverő nem erőlködik,
- Tepsibe öntjük, a tetejét bármilyen gyümölccsel sűrűn kirakjuk,
- 200 fokon tűzpróbáig sütjük,
- a tetejét az aktuális lekvárral megkenjük,
- 7 tojás fehérjét, 15 dkg cukorral és 1 teáskanál citromlével habosra verünk, kézi habverővel nagyon sokáig, kb 10 perc verjük,
- a lekvárréteg tetejére tesszük a habot, díszítjük,
- kis lángon megpirítjuk.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
Nagyon köszönöm a receptet Kovács Ágnesnek!
+1 Tipp:
A gyümölcs jelentős részéhez nagyon jól illik a fahéj íze. Bátran szórjuk meg vele a gyümölcsöket, hogy még pikánsabb ízt kapjunk.
Jó étvágyat!