Tojáshabos gyümölcsös süti

Tojáshabos gyümölcsös süti receptet hoztam, több okból is. Ha már itt a gyümölcsszezon, használjunk otthon termett, zamatos, bio gyümölcsöket a kertből sütéshez is. A gyümölcsös édességekkel amúgy sem nem nagyon lehet melléfogni. Hát még, ha tojáshab is kerül a tetejükre!

tojáshabos gyümölcsös süti

Tojáshabos gyümölcsös süti hozzávalói

  • 175 gr tejföl (1 pohár ),
  • 1 pohár cukor,
  • 1 pohár étolaj,
  • 2 pohár liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 3 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja+ leve,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • idény gyümölcs,
  • gyümölcs lekvár,
  • 7 tojás fehérje,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 teás kanál citromlé.

Elkészítése

  • A tejfölt az étolajjal, a cukorral, a tojásokkal, habverővel habosra keverjük,
  • hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét,
  • majd hozzáadjuk lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport,
  • sűrű masszát kapunk, ne ijedjünk meg, a kézi habverő nem erőlködik,
  • Tepsibe öntjük, a tetejét bármilyen gyümölccsel sűrűn kirakjuk,
  • 200 fokon tűzpróbáig sütjük,
  • a tetejét az aktuális lekvárral megkenjük,
  • 7 tojás fehérjét, 15 dkg cukorral és 1 teáskanál citromlével habosra verünk, kézi habverővel nagyon sokáig, kb 10 perc verjük,
  • a lekvárréteg tetejére tesszük a habot, díszítjük,
  • kis lángon megpirítjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Nagyon köszönöm a receptet Kovács Ágnesnek!

+1 Tipp:

A gyümölcs jelentős részéhez nagyon jól illik a fahéj íze. Bátran szórjuk meg vele a gyümölcsöket, hogy még pikánsabb ízt kapjunk.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 7 =