Bazsalikomos sajttorta pohárkrém sóskaramell öntettel

Nekem elég volt elolvasni Farkas Ancsa bazsalikomos sajttorta pohárkrém sóskaramell öntettel édességének nevét és már el is lágyultam. Ennek még a legnagyobb fogyókúra esetén sem tudnék ellenállni. És te?

bazsalikomos sajttorta pohárkrém

“Ma egy pohárkrémet próbáltam ki, amin már egy ideje agyalok. Bazsalikomos sajttorta pohárkrém. Fergetegesen finom. Kicsit szórakoztam vele, valamelyiknek a tetejére tettem egy kis sóskaramell öntetet, és még pár szem pisztáciával is megkínáltam.”

Bazsalikomos sajttorta pohárkrém hozzávalói

  • 1 csomag győri édes zabfalatok,
  • 10 dkg vaj,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 1 evőkanál porcukorral,
  • 1 citrom lereszelt héjával, és
  • 1-2 teáskanál levével,
  • 1 csokor apróra vágott friss bazsalikom,
  • 2 dl Meggle cukrászhab vagy 30%-os habtejszín (NEM főző!),
  • ízlés szerint sós karamell öntet, pisztáció vagy bármi más.

Pohárkrém elkészítése

  • a győri édes zabfalatokból párat félreteszünk a díszítéshez, a többit megdarálom vagy mozsárban apróra töröm,
  • kekszhez hozzákeverem a vajat, 
  • a krémhez összekeverem a mascarponet a porcukorral, 
  • hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét,
  • beleteszem az apróra vágott friss bazsalikomot,
  • hozzáadom a tejszínt és az egészet habosra keverem,
  • poharakba kanalazom a darált kekszet,
  • rá halmozom teáskanálnyi kis halmokban a krémet,
  • a tetejére egy félbetört kekszet teszek,
  • díszíthetjük bazsalikom bóbitával,
  • sóskaramell öntettel, pisztácia szemekkel, vagy ami éppen akad.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!

További hasonló receptek

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás