Bazsalikomos sajttorta pohárkrém sóskaramell öntettel

Nekem elég volt elolvasni Farkas Ancsa bazsalikomos sajttorta pohárkrém sóskaramell öntettel édességének nevét és már el is lágyultam. Ennek még a legnagyobb fogyókúra esetén sem tudnék ellenállni. És te?

bazsalikomos sajttorta pohárkrém

„Ma egy pohárkrémet próbáltam ki, amin már egy ideje agyalok. Bazsalikomos sajttorta pohárkrém. Fergetegesen finom. Kicsit szórakoztam vele, valamelyiknek a tetejére tettem egy kis sóskaramell öntetet, és még pár szem pisztáciával is megkínáltam.”

Bazsalikomos sajttorta pohárkrém hozzávalói

  • 1 csomag győri édes zabfalatok,
  • 10 dkg vaj,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 1 evőkanál porcukorral,
  • 1 citrom lereszelt héjával, és
  • 1-2 teáskanál levével,
  • 1 csokor apróra vágott friss bazsalikom,
  • 2 dl Meggle cukrászhab vagy 30%-os habtejszín (NEM főző!),
  • ízlés szerint sós karamell öntet, pisztáció vagy bármi más.

Pohárkrém elkészítése

  • a győri édes zabfalatokból párat félreteszünk a díszítéshez, a többit megdarálom vagy mozsárban apróra töröm,
  • kekszhez hozzákeverem a vajat,
  • a krémhez összekeverem a mascarponet a porcukorral,
  • hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét,
  • beleteszem az apróra vágott friss bazsalikomot,
  • hozzáadom a tejszínt és az egészet habosra keverem,
  • poharakba kanalazom a darált kekszet,
  • rá halmozom teáskanálnyi kis halmokban a krémet,
  • a tetejére egy félbetört kekszet teszek,
  • díszíthetjük bazsalikom bóbitával,
  • sóskaramell öntettel, pisztácia szemekkel, vagy ami éppen akad.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük