Ezek voltak a kedvenc növények 2022-ben

Ahogy minden év elején, úgy most is megnéztem, melyek voltak a kedvenc növények 2022-ben a Balkonada blogon. A tíz legolvasottabb bejegyzések között nemcsak egy kerti, szoba-, vagy balkonnövények leírását és gondozási tanácsait tartalmazó cikkek van, van olyan is, amely általános növényápolási trükköket, praktikákat tartalmaz.

Kedvenc növények 2022-ben

A legolvasottabb növénygondozási cikkek egy része nem egy konkrét növényről szólt, hanem kertészkedési praktikáról. A Balkonada blogon 2022-ben is havonta több százezer látogató volt kíváncsi az itt megosztott tartalmakra. Természetesen a legnagyobb érdeklődés a tavaszi időszakban mutatkozott.

A 2022-ben a blogra több mint 200 új növénygondozással foglalkozó cikk került fel, így már 1.600 fölé emelkedett az egyedi tartalmak száma.

Nézzük is melyek voltak a kedvenc növények 2022-ben!

Top10 növénygondozási cikk a Balkonada.hu oldalon

A 10-es listát a legolvasottabb cikktől visszafelé haladva teszem közzé. A képre kattintva eléred és elolvashatod az adott cikket.

Élesztős lötyi – olcsó házi készítésű tápoldat a szép növényekért

Az élesztős lötyi egy természetes, vegyszermentes tápoldat, ami elősegíti a virágzó és zöldnövények, valamint zöldségek fejlődését. A növények imádják és dús virágzással, bő terméssel meg is hálálják, ha időnként ezzel az élesztős locsolással kényezteted őket. Az élesztős lötyi, vagyis az élesztős tápanyag nem más, mint egy hatásos és olcsó szer, ami csodát tesz a kert és a balkon növényeivel. Máris mutatom, hogy készíthető el és hogy használható locsoláshoz az élesztő alapú tápoldat.

Citromos fokhagymaital

A citromos fokhagymaital egy igazi csodaszer. Ha valami egészségügyi problémánk van, nem kell feltétlenül drága gyógyszerekkel tömni magunkat, hisz a természet patikája rengeteg egyszerű megoldást kínál. A meszesedési problémák a citromos fokhagymaitallal megszüntethetők és megelőzhetők.

Csodaszép leanderek – 20 éves olvasói tapasztalatok

A leander nevelés is egy olyan kertészkedési teendő, amibe bele kell tanulni. A frissen vásárolt növényeken túl igazán gyönyörű leanderei azoknak vannak, akik több évig figyelik és igényeik szerint kényeztetik szépségeiket. Olvasónknak, Kovács Orsolyának 20 éve hobbija a leanderek gondozása. Álomszép leanderei a hozzáértésnek és gyakorlottságnak köszönhetőek. Tanácsait megfogadva neked ettől rövidebb idő alatt is álomszép leandereid lehetnek.

Munkástli gondozás teleltetés után

Február végén, március elején – amikor már kint is ébredezik a természet – ideje elővenni a téli álmot alvó muskátlikat és felkészíteni a nyári virágpompához. Összefoglaltam, hogy mit kell tenned, hogy idén is csodálatos legyen a muskátli a teleltetés után.

Leander őszi metszése

Örök dilemma, hogy mikor kell metszeni a növényeket. Általánosságban elmondható, hogy a növények többségét tavasszal célszerű metszeni. Persze vannak szabályt erősítő kivételek is, mint például a leander. A leander metszése ősszel sokkal praktikusabb, mint tavasszal. A leander augusztus végi, szeptember elejei visszavágása nem veszélyezteti a következő évi virágzását, ugyanakkor a megmetszett leander sokkal kevesebb helyet igényel a teleltetés során.

Álomszép leander három titka

A Dél-Európából érkezett leander az egyik legkedveltebb mediterrán növény. Mutatós formája, változatos színvilágú és egész nyáron tartó virágpompája még azt is feledteti velünk, hogy télen nem tartható kint a szabadban, teleltetni kell. A leander gondozása és magról való szaporítása is egyszerű. Most elárulom, mi az álomszép leander három titka és bemutatom a leander magról való szaporításának és metszésének trükkjeit is.

Zefírvirág gondozása

A zefírvirág (Zephyranthes carinata) hazánkban kevésbé ismert hagymás növény, ami nyáron hozza gyönyörű virágait. Kertbe is ültethetjük, de mivel nem télálló, szerencsésebb lábában tartani és azzal együtt teleltetni. Olvasónk árulta el, nála mi vált be, hogy lett sikeres a zefírvirág gondozása, mitől hoz rengeteg gyönyörű virágot.

Beteg lepkeorchidea meggyógyítása

lepkeorchideák helytelen gondozásának egyik legfőbb jele a ráncos, kókadt, szottyadt levél. A problémát nem egyszerű azonosítani, túl sok vagy túl kevés víz egyaránt okozhatja. Megoldás lehet az orchidea párazacskóban való gyógyítása.

Korallvirág gondozása

A színes, apró virágaival díszítő korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana) januártól júniusig a szobák éke lehet. Nyárra kiültethető a kertbe, erkélyre, teraszra, vagy balkonládába. Ápolásával nem kell sokat bajlódni. A korallvirág gondozása nem nagy kihívás, néhány szabályt azonban be kell tartani, hogy hosszú ideig örvendhessünk dúsan virágzó szépségének. A fagyok elmúltával érdemes kirakni a kert árnyékos részére.

Vitorlavirág gondozása

A békeliliomként is hívott vitorlavirág (Spathiphyllum) az egyik legdekoratívabb, leghálásabb és legigénytelenebb szobanövény. Könnyen nevelhető, gondozása egyszerű, egész évben otthonunk dísze lehet. Zöld növényként is mutatós, de igazi szépségét a fehér vitorlára emlékeztető fellevél és az általa körülölelt torzsavirág adja. Olvasók mondják el a vitorlavirág virágoztatása során szerzett tapasztalataikat, amelyek segíthetnek abban, hogy szinte egész évben folyamatosan virágozzon a vitorlavirág.

Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel!

Végezetül engedd meg, hogy felhívjam a figyelmed a bloghoz kapcsolódó hírlevélre is. A listára feliratkozók havonta 8-10 alkalommal kapnak növényápolási tanácsokat, kitűnő recepteket és érdekességeket tartalmazó emailt.

Ha Te sem szeretnél kimaradni ebből az ingyenes lehetőségből, kattints az alábbi linkre és iratkozz fel a Balkonada hírlevélre.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük