4 legjobb ingyenes kerttervező program

Egy jó online elérhető vagy letölthető ingyenes kerttervező program sokat segíthet az ideális kert kialakításában. Ezekkel sokkal gyorsabban megtervezhetjük az álomkertet, mintha a hagyományos kockás papíros, ceruzás tervezgetést választanánk. Ráadásul az interneten elérhető nagy tudású, ingyenes kert- és balkontervező programok az ideális növénytársítások megvalósításában is hű társaink. A legjobbak kerttervező alkalmazások hoztam el az egyszerűtől a 3D-ig.

4 legjobb ingyenes kerttervező program

4 legjobb ingyenes kerttervező program

Az új telepítésű kerteknél a siker alapkövetelménye a megalapozott tervezés. A kerttervezés nemcsak egy vadonatúj kerteknél fontos. A több éves kerteknél is mindig van mit változtatni, alakítgatni, amihez szintén jól jön egy ingyenes kerttervező program. A veteményes kertnél a vetésforgó ad évente új feladatot, míg a díszkertekben a tönkrement cserjék és évelőnövények pótlása válik esedékessé.

Olyan ingyenes kerttervező programokat mutatok, amelyek valóban segítségünkre lehetne, ha egy kert kialakításán vagy megújításán dolgozunk. A letölthető vagy online elérhető programok a kert tervezésének és rajzolásának könnyű és kreatív módját kínálják.

My Garden Gardena

Első helyen kell említeni a Gardena online, magyar nyelven is elérhető öntözőrendszerrel is kiegészített tervező programját. A My Garden egy rendkívül egyszerű, kreatív alkalmazás, amiben a számítógépre való letöltés nélkül megrajzolhatjuk és megtervezhetjük a kertet. Több előre megszerkesztett sablon kertet tartalmaz, amiket kiindulópontként használhatunk. A kerteket duplikálhatjuk is és újraszerkesztéssel több változatot is készíthetünk a kertből, amiket összevetve könnyebben dönthet a családi kupaktanács. Az öntöző rendszer tervezéshez bevásárló lista is társítható, ami igen csak megkönnyíti a beszerzést.

A magyar nyelvű használhatóságán túl nagy előnye, hogy GYIK is tartozik hozzá, azaz a leggyakrabban ismételt kérdésekre azonnal megtaláljuk a választ.

A My Garden elérhetősége:

http://www.gardena.com/hu/garden-life/my-garden/

Virtual Garden 3D Free

A Virtual Garden ingyenes kerttervezőjével két és háromdimenziós kerteket tervezhetünk. A számítógépre telepítendő szoftverben három mintakertet is találunk. A mintakerteket alapként is használhatjuk, ezeket tetszés szerint kiegészíthetjük vagy átalakíthatjuk.

Lehetőség van arra is, hogy egy üres kertet rendezzünk be növényekkel és kiegészítőkkel (asztal, pad, pergola stb.). A 3D ikonra kattintva a kert térbeli képét is megtekinthetjük és virtuális sétát tehetünk a növények közt. A programban a leggyakoribb növényekről is részletes információt olvashatunk.

A programhasználatát oktatóvideón is megtekinthetjük.

Online változata nincs, a program innen letölthető:

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/virtual-garden-3d-free-XN11.html

A Garden Planner ugyancsak 15 napi próbaidőre ingyenes, de szerintem érdemes kipróbálni. Nagy előnye, hogy mintasablonjai között terasz berendezés tervezőt is találunk. A berendezési tárgyak mellett a fontosabb növényeket is megtaláljuk a tervezőben. Angol nyelven érhető el.

Garden Planner letölthető változatának elérhetősége:

http://www.smallblueprinter.com/garden/trial/index.html

Kitchen Garden Planner

Az ingyenes veteményeskert tervező programmal a konyhakertünket tervezhetjük meg a legnagyobb alapossággal. Válogathatunk az előre megtervezett kertek közül, vagy akár saját magunk is összeállíthatjuk a konyhakertet. A programban – igaz csak angol nyelven – a fontosabb zöldségfélék és fűszernövények gondozási, növekedési információi is megtalálhatók.

Kitchen Garden Planner elérhetősége: 

http://www.gardeners.com/how-to/kitchen-garden-planner/kgp_home.html

További segítségek a kerttervezéshez

A kert kinézetének megtervezéséhez, kialakításához hatalmas segítséget nyújtanak a kerttervező programok. Ettől már csak az ingyenesen letölthető kerttervek a jobbak. Ez utóbbiakból hoztam néhányat.

Előbb-utóbb minden kerttulajdonos eljut a gondolathoz, hogy jó lenne egy automata öntözőrendszer a kertbe, hogy ne kelljen órákat a locsolással tölteni. Az ingyenes öntözőrendszer tervező program, amit most ajánlok alkalmas arra, hogy egyszerűen megtervezd az automata öntözőrendszert a szükséges tartozékokkal együtt.

A kerted vagy teraszod legalább annyi figyelmet igényel, mint otthonod belső terei. Hiszen ki ne szeretne egy kellemes tavaszi vagy enyhe nyári estét a szabadban, növények közt eltölteni? A most bemutatott 20 kerti tipp és trükk segít a tervezgetésben, hogy igazi édenkertben tölthesd a nyarat.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük