Így néz ki egy álomkert – videó

Az álomkert mindenkinek mást jelent. Van akinek a makulátlan fű látványa elengedhetetlen. Van aki gondozást nem igénylő kövekkel veszi körbe magát. És vannak akiknek a kertben is a természetesség a legfontosabb. Most egy ilyen kertet mutatok videón. Olvass tovább, nézz szét és inspirálódj egy budapesti álomkertben, a Zöld Pagonyban!

álomkert

Sinka Erika olvasónk kertjét már sokszor megcsodáltuk, és rendszeresen ad hasznos növénygondozási tanácsokat is a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportban. A Zöld Pagony névre keresztelt kert előre meghirdetett időpontban, csekély díj ellenében évente több alkalommal is meglátogatható. Legutóbb egy tavaszi látogatás alkalmával sikerült szétnéznem a fantasztikus kertben.

Mivel előtte ősszel már jártam egy rövid látogatáson az Erikánál, kíváncsian vártam mi változott azóta és persze arra is, mennyivel másabb hangulatú a tavaszi kert. 

Természetesen nem csalódtam, most is elbűvölő volt a kert. Jó volt találkozni a sok kert szerető emberrel is, akik közül párat már a Balkonada találkozókról is személyesen ismertem.

Erika mint mindig ezúttal is nagyon lelkesen mutatta be az álomkertet és készségesen válaszolt minden felmerült kérdésre. Megosztotta tapasztalatait és tanácsaival segítette, hogy mindenki megvalósíthassa a saját kis álomkertjét.

Álomkert – Kertnézőben a Zöld Pagonyban videó

A Zöld Pagony látogatásra érdemes minél előbb jelentkezni, mert mindig nagyon hamar betelik a létszám.

További olvasnivalók a Zöld Pagonyról

A téli madáretetés nem is annyira egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Sinka Erika a Zöld Pagonyban ennek fortélyait is kitanulta és tapasztalatait örömmel osztja meg másokkal. A madáretetési kisokos azoknak is szolgálhat újdonságokkal, akiknek már madárbarát a kertjük vagy a balkonon kényeztetik a kis szárnyasokat

Ősszel a kerttulajdonosok örök kérdése, hogy „Mi legyen a lehullott a lombbal?” Ha valaki, akkor Sinka Erika, a csodálatos Zöld Pagony tulajdonosa és főkertésze erre is tudja tökéletes választ. Azt gondolom sejted, hogy nem nylon zsákban végzik a lehullott falevelek.

A kerti munkák fáradalmai után nincs is jobb dolog, mint egy kiadós pihenő a kerti tónál. A kellemes kerti pihenőhelyhez ráadásul nincs szükség drága kellékekre. Az egyszerű, természetközeli kiegészítőkkel épp úgy teremthetünk kellemes hangulatot, mint százezrees berendezési trágyakkal és kerti bútorokkal. Inspirációként a Zöld Pagony csodálatos kerti tavát és környezetét ajánlom.

Magam is a természetes növényvédő szerek és tápanyagok híve vagyok. Sinka Erika, a Zöld pagony „főkertésze” azonban teljesen tökéletesre fejlesztette ezek alkalmazását. Többszörös díjnyertes kertjében csak is vegyszermentes alapanyagokat használ. A házilag, egyszerű alapanyagokból készülő csodaszerek táplálják a növényeket, segítik a virágzást, elpusztítják a kártevőket és emellett olcsók is. Nézd meg, mire jó az élesztő, a kidobásra ítélt citrom- és banánhéj, a kávézacc és társaik. Alkalmazd a kitűnő recepteket és legyenek neked is egészséges és vegyszermentes zöldségeid és gyümölcseid!

A növények cserépbe ültetése egyszerű feladatnak tűnhet, de mint mindent ez is lehet még jobban csinálni. A kertek rendelkezőknek is ajánlom, hogy azokat a növényeket, amelyek cserépben is tarthatók, ne ültessék ki a sazbadföldbe. Sinka Erika kertje a legjobb bizonyíték arra, hogy cserépben nevelve nagyon szépek lesznek a növények és a kert hangulatán is sokat dobnak. Erika most a cserepek beültetéséhez is mutat néhány jól bevált trükköt.

A kertnek lelke van. Lelke, ami visszatükrözi építőjének, gondozójának minden gondolatát, érzéseit, hangulatát. Sinka Erika olvasónk Zöld Pagonyja teljes összhangról, harmóniáról árulkodik. Mindez több évtizedes tapasztalat, rengeteg tanulás és munka, sok kudarc és még több siker eredményeként alakult ki. Erika nagyszerű és legfőképp természetes kerti szegély ötletek sorát hozta, melyek mindegyike megvalósításért kiált.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük