Ilyen volt a 10. Balkonada találkozó

2023. május 13-án, a budapesti Nagyvárad téren tartottuk a sorrendben 10. Balkonada találkozót, ami a Balkonada.hu blog olvasóinak hagyományos növénycserés találkozója. Az égiek ismét velünk voltak, megúsztuk az esőt. A résztvevők elmesélték, hogyan érezték magukat ők.

Boldog emberek a 10. Balkonada találkozón

10. Balkonada találkozó, ahogy a résztvevők látták

A 10. Balkonada találkozóhoz jól bevált módon, ismét egy külön Facebook csoportban egyeztettük le előre a növénycseréket. A csoport még él, innen szemezgettem a találkozó utáni véleményekből.

Pogonyi Éva: Kedves Juco, Hálás köszönet a tegnapi szuper találkozóért. Nagyon jó volt csupa lelkes, vidám növénybaráttal találkozni, beszélgetni. Nagyon örültem a sok szép szaporítóanyagnak, dugványnak.

Van aki még meglepetést is adott, úgy hogy nagyon örültem, hogy én is vittem pár növényt „csak úgy ajiba”, mindnek örült valaki. Csodálkoztam, hogy volt olyan kedves,lelkes aki még Nagykanizsáról is eljött erre a csodás eseményre.

Ma próbáltunk mindent elültetni, de sajnos a szakadó eső kicsit leállított bennünket. Így is sok öröm volt a megfelelő helyet megtalálni a kis jövevényeknek. Nagyon szépen köszönjük még egyszer és készülünk az őszire is. Szeretettel Pogonyi Éva”


Farkas Ancsa: „Kedves Jucó! Nagyon köszönöm Neked a mai napot! Hoztad a szokott színvonalat. A rengeteg belefektetett munkád meghozta a megérdemelt sikert. Jókedvű társaság jött össze, rengeteg virág talált új gazdára. Jól esett megölelni egymást, és örömet szerezni egymásnak. KÖSZÖNJÜK!”


Piroska Baliczkiné Téri: „Csatlakozom ebbéli véleményedhez Ancsa! Bár elég hamar elfáradtam, és hazamentem, de olyan jó volt újra együtt lenni a régi és vadonatúj ismerősökkel, barátokkal! Ősszel veletek ugyanitt! ❤❤❤”


Pántyik Judit: „Milyen szerencsénk volt szombaton? Az égiek nagyon kedveztek nekünk, hogy akkor nem esett az eső. Azóta majdnem egyfolytában esik.Szegény virágok el fognak rohadni.😢😢”


Irma Herpai Teri Bukta: „Köszönöm a szervezést, örölök hogy részese voltam. Első alkalommal nagyon kedves sok virágszerető embert imertem meg. Köszönöm a sok virágot amivel haza tértem. Lesz munkám böven remélem megszeretnek nálam és gyönyörüek lesznek. Majd beszámolok hogyan növekszenek.”


Teri Bukta: „Nagyon köszönöm! Óriási élmény volt. Nagyon sok szépséget kaptam amiket köszönök!”


Zsu Kelen: „Köszönöm Mindenkinek a kapottakat (növény, hagyma, csoki), sajnálom, hogy volt akinek a kérteket nem tudtam átadni, végülis minden gazdágra talált.”


Ica Novákné: „Most először voltam a Balkonáda találkozón. Mindenkinek köszönöm a kapott növényeket. Nagyon kellemes volt az egész, még pogácsát is kaptam.”


Benedek Mari: „Tanulság a következő találkozóra:

  • jó lenne, ha mindenkinek a profilképe a valóságos lenne és nem unoka, vagy régi kép, és nem virág stb.
  • jó lenne, ha lehetőség szerint mindenki a meghírdetett időpontra jönne és nem a végére
  • akinek nem igazoljuk, hogy visszük a kért növényt, akkor ne reklamáljon, hogy ő nem kapott
  • ne feledjétek el a névtáblát, mert nélküle nehéz lesz az azonosítás. Akár a kísérőnek is.
  • Sokan ad hoc jönnek, vagy csak a környéken sétálnak, kunyerálnak és megsértődnek, ha szólunk, hogy legtöbben névre szóló növényeket hoztunk.
  • aki kért növényt és nem tud eljönni, vagy előre tudja, hogy később jön, az írjon, vagy szóljon egy ismerősnek, vagy a Jucónak.
    Jucó! Köszönjük szépen a szervezést!
    Növény fanatikusok ősszel veletek ugyanitt találkozunk!🥰

Találkozzunk ősszel is!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttetek a találkozóra. Köszönöm a sok egymásnak adott mosolyt és növényeket. Ismét fantasztikus társaság jött össze sok-sok rlgi ismerőssel és sok új csatlakozóval. 🥰
Azt hiszem sem a helyre, sem az időjárásra nem lehet panaszunk. Bár a nap nem ragyogott ránk, az esőtől is megkíméltek bennünket az égiek.🙂

Köszönöm a jó kedveteket, és a növénycseréket! Külön köszönet a nekem hozott növényekért!
Többen időt, energiát nem kímélve hatalmas pakkokkal érkeztek és távoztak, akár több száz kilométert megtéve.

Nagyon jó volt látni azt is, ahogy régi tagok próbáltak segíteni az újonnan érkezőknek. Reményeim szerint ők is visszatérnek majd ősszel, és cserenövényekkel érkeznek.
Ahogy érzékeltem, senki sem ment el üreskézzel vagy csalódottan. ❤️💚

Elnézést, hogy nem tudtam mindenkivel beszélni, remélem azért mindenkiben jó emlékek maradnak a találkozóról.

Igyekeztem sokat fotózni, kérek egy kis türelmet, és ígérem hamarosan feltöltöm mindegyiket, ahogy a videókat is. Addig is nézzétek az olvasók fotóit!


Ahogy szoktuk, az a csoport még két hétig lesz élő, május végén a csoportot lezárom. A bejegyzések továbbra is elérhetők lesznek, viszont új bejegyzést írni vagy a régi bejegyzésekhez hozzászólni azonban nem lehet majd.
Az őszi, októberi találkozóra ismét létrehozok majd egy csoportot.
Addig is sok örömet kívánok az új növényekhez és kezdjétek el a növények szaporítását az őszi találkozóhoz!

Nagyon köszönöm az olvasói véleményeket és fotókat!

10. Balkonada találkozó videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük