Ilyen a télikert a lakásban

Amint hűvösebbre fordul az idő és növényeinket be kell menekíteni a fagymentes helyre, rögtön rájövünk, nincs elég helyünk, és milyen jól is jönne egy télikert. Legideálisabb, ha a télikert a ház szerves része, azaz nem kell kilépni a lakásból ahhoz, hogy élvezhessük a nyugtató és szépséges természet közelségét. Télikert híján marad egy hűvösebb szoba a teleltetéshez. Olvasók fotókkal meséltek arról, hogy oldották meg a nem fagytűrő növényeik téli védelmét. Ilyen a télikert a lakásban.

télikert a lakásban

Télikert a lakásban

Télikertre nem csak egy külön épület felhúzásával tehetünk szert. A meglévő terasz vagy az erkély beépítésével is gyönyörű, növényekkel dúsan beültetett teret nyerhetünk. A konyhából nyíló télikerttel kellemes reggeliző- és kávézósarkunk lehet, ami kedvenc fűszernövényeinek is otthont adhat. A télikertben a növények mellett a tulajdonos is jól érzi magát. A 20 fok alatti hőmérsékletet és párás levegők a növények többsége imádja és burjánzással hálálja meg.

„Sokat ülök én is itt, csak háttal a télikertnek a számítógépnél. A monitor fölött egy nagy tükör van és ha fölé nézek, ezt látom.” – kommentálta Szabó Aladár Ali-Bá.

télikert a lakásban

Pintér Márta a két ablaküveg közé helyezett virágai szintén télikertben érzik magukat. A tavaszi hagymások vígan sütkéreznek az ablakon átszűrődő napfényben.

A hűvös kedvelő ciklámenek hosszan tartó virágozással csábítanak.

A klívia virágainak előbújásához hideg hatásra van szükség.

Az orchideák imádják a télikertek napfényes és páradús levegőjét.

Köszönöm a fotókat az olvasóknak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük