Category: Zöldséges ételek
Hamis velő cukkiniből is készíthető, de ugyanígy használhatunk hozzá más zöldséget, például patisszont vagy padlizsánt is. Egyszerű és nagyszerű recept vegetáriánusoknak is. Hamis velő cukkiniből receptje A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésen...
Medvehagymás fűszervaj készült bazsalikommal olvasónknál, kihasználva a rövid medvehagyma szezont. Szuper ötlet, érdemes elkészíteni ezt a receptet is! Medvehagymás fűszervaj bazsalikommal receptje „Ötletadó…” – kezdte Illésné Nagy Mária az ajánlót. Aztán részletesen folytatta.„A medvehagyma...
Medvehagymás kocka receptet és fotót kaptunk Czirják Tímeától. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot és elkészíteni egy finom, fűszeres pogácsát. Medvehagymás kocka...
Vannak olyan ételek, amelyek szezonális jellegűek voltak évszázadokig. A töltött paprika például kifejezetten nyári ételnek számított, hisz a paprika és a paradicsom csak nyáron termett. Most, amikor már minden háztartásban van hűtőszekrény és évszaktól...
Nem igen van egyszerűbb étel, mint röszti, tócsni, … Hosszasan sorolhatnám a többi nevét is, ahogy az ország különböző részein hívják mindenki kedvenc krumplis ételét. Megkérdeztem az olvasókat, náluk hogy hívják és hogy készül....
A tokány régi magyar étel, ami hagyomyányosan húsból készül és paprika helyett bors és majoranna a fő fűszere. A zöldbab tokány húsmentes és nagyon finom étel, amit érdemes néha beiktatni a családi menübe. Már...
A főzelék nagyon fontos étele a magyar konyhának. Szinte minden zöldségből tudunk főzeléket készíteni. Bár a rántás vagy habarás miatt nem épp a legegészségesebb módja a zöldségfogyasztásnak, de sokkal egészségesebb, mint például a zsíros...
A savanyú káposzta a tél egyik legjobb vitaminforrása, kiemelkedő C-vitamintartalommal. Nyersen is nagyon finom, de többféle húsos és húsmentes étel is készíthető belőle. A legjobb ételek savanyú káposztából válogatásomba minden fajtából mutatok több szuper...
A krumplis smarni receptje szerintem nemcsak nekem lesz új. Miután megmutattam az eredeti bécsi császármorzsa, majd a daramorzsa recepjét, olvasónk megosztotta a sváb smarni recepjét, ami krumpliból készül és nagyon finom. Krumplis smarni receptje...
Sokak számára a cékla (Beta vulgaris) csupán egy ismeretlen zöldség a zöldségespulton, pedig ez a színes gyökérzöldség valójában egy igazi vitaminbomba. Nemcsak gyönyörű színt kölcsönöz ételeinknek, de rengeteg értékes tápanyagot is hordoz. A gondozása...
Télen nálunk hetente többször készül gyümölcssaláta. A többi évszakban nem igen, mert akkor inkább magában, frissen fogyasztjuk a gyümölcsöket. Ráadásul, akkor mindig hazai és nem messzi tájakon érlelt gyümölcsöket fogyasztunk. Gyümölcssaláta receptje Télen igen...
„Gondoltam egyet és elkészítettem. Nagyon finom lett, aki szereti a húsos-zöldséges rakott tésztákat, annak érdemes kipróbálni.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta Illésné Nagy Mária a Brokkolis-karfiolos lasagne-t. Szó se róla, elég étvágygerjesztő. Természetesen ezúttal sem fukarkodott,...
Az egyszerű és népszerű ételekkel kapcsolatban sokszor elgondolkodom, hogy van-e értelme leírni a blogba a receptet. Aztán mindig arra jutok, hogy igen, az egyszerű ételeknek is van létjogosultságuk. Ahogy egy újszülöttnek minden vicc új,...
Rostos céklás almalé igazi vitamimbomba, amelyet még a legfinnyásabb gyerekek is örömmel fogyasztanak. Az alma és a cékla vitaminjait és ízhatásait összekombinálva egy különlegesen finom, egészséges és vitaminokkal teli üdítőital jön létre. A cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva),...