Category: Tartósítás, befőzés
Bár sült teát, sült gyümölcsteát ígértem a címben, de valóban egy olyan egészséges csemegét hoztam, ami sokoldalúan felhasználható. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük az ízlésünk szerint. Felhasználásának a csak a képzeletünk szab határt. Télen forró vízzel...
A házi kubu csupa friss hozzávalóból készül. Az alapanyagokban található vitaminok megmaradnak benne, hisz a gyümölcsök és zöldségek nagyrésze nyersen kerül bele. A csodálatos vitaminbomba egyszerű recept alapján, gyorsan készül és legalább ugyanolyan gyorsan elfogy....
A házi csipkebogyó lekvár vagy népies nevén a hecsedli nagyon finom és C-vitaminban gazdag finomság. Elkészítése azonban nem egy leányálom. Nagyon macerás az előkészítése is és hosszan kell főzni is. Elszántaknak és finom ízre...
Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...
A narancsos-citromos sütőtök dzsem igazi téli finomság. A pikáns dzsem kitűnő magában, vajas kenyérre, palacsintába, buktába vagy bármilyen más süteménybe. Elkészítése nem bonyolult, olvasónk el is árulja a hozzávalókat és a főzés mikéntjét. Narancsos-citromos...
A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri. A birsalmasajt a vitamindús birs felhasználásának egyik...
A birsalma nem épp a legkedveltebb gyümölcs, talán azért, mert fanyar íze és keménysége miatt a hazánkban termett gyümölcsök nyersen nem igen fogyaszthatók. Több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát,...
Örülök, hogy van egy főzős Facebook csoportunk, a Kertemből tálalva – házias ételek és receptek. Nem vagyunk túl nagy létszámmal, de pont ezért nagyon jó a hangulat, érdemben tudunk segíteni egymásnak. Rengeteg új ötletet...
A sütőtök az ősz egyik kedvelt vitaminbombája. Legtöbben egyszerűen csak megsütik és úgy fogyasztják, pedig sokkal több mindenre használható. Készülhet belőle leves, sütés nélküli sütemény, torta, sőt még lekvár is. A legjobb sütőtökös receptek...
A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte a birsalmát, hogy elveszítse a nedvességet és megfelelő állagú legyen. A birsalmának már a megpucolása is...
Birsalmasajt otellószőlővel recept és fotó érkezett egy olvasótól. Nagyon jól néz ki, legszívesebben azonnal beleharapna az ember. Természetesen a készítés módja sem maradt titokban, eláruljuk, hogy lesz ilyen látványos az őszi birsalmás és szőlős...
Ha még mindig akad egy kis hely a spájzban a polcon és még nem lett eleget a télire való zöldésg elrakásból, akkor neked hoztam a mai receptet. A csupa vitamin ropogós saláta télire eltéve...
A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is lehet belőle. Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva az egyik legjobb gasztroajándék karácsonyra. Fűszerolaj készítése...
A házi paprikakrém télire eltevése megéri a minimális időráfordítást. Vegyszermentes, mert tartósítószerként csak sót használunk hozzá. Akár két évig is eláll és mindig kéznél van, ha főzés közben egy kis ízesítésre van szükség. Olvasók...