Sütőtökös sajtgolyó receptje

Sütőtökös sajtgolyó önmagában, előételként vagy akár köretként is fogyasztható. A rozmaringnak köszönhetően a sütőtök íze nem domináns benne. Érdemes elkészíteni, ha valami igazi különlegességre vágyunk. Már mutatom is a receptet!

sütőtökös sajtgolyó

Sütőtökös sajtgolyó receptje (15 db diónyi méretűhöz)

A sütőtök gazdag vitaminforrás. Ahogy élénk narancssárga színe is mutatja, rendkívül gazdag karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Ezen kívül C- és B-vitaminokat is tartalmaz, gazdag omega-3 zsírsavakban, vasban és cinkben, valamint káliumban és magnéziumban, illetve jelentős E-, B1- és B2-vitamin-tartalma.

„Tök” véletlenül akadtam rá a receptre, rögtön kipróbáltam. Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom! A sütőtök íze nem domináns benne. Pl. önmagában, előételként, köretként ajánlom a fogyasztását
Így készült, pofon egyszerűen… 😉

Hozzávalók

  • 28 dkg reszelt sajt – Goudát használtam
  • 15 dkg sült sütőtök
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 rozmaringlevél
  • só, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

Sütőtökös sajtgolyó elkészítése

A rozmaringleveleket finomra aprítjuk, a sült tököt villával szétnyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat, 4 evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Legalább fél óráig állni hagyjuk.
A masszából diónyi gombócokat formázunk és közepesen forró, bő olajban aranybarnára sütjük. A sajtgolyókat papírkéztörlőre kiszedjük, azonnal tálaljuk.
Köretként fogyasztottuk, rántott csirkemell, némi sült burgonya és mustármártás mellé.
Nagyon finom ízű, könnyű étel.😋
Jó étvágyat kívánok! Készítsétek el Ti is! 😊

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

További sütőtökös receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük