Léleksimogató őszi színkavalkád az álomkertben

Az ősz beköszönte fontos változást hoz a kertekben. Bár az egynyári növények tündöklésének búcsút kell intenünk, a színekről, illatokról és a virágzó növényekről egyáltalán nem kell lemondanunk. Sinka Erika álomkertjében, a Zöld Pagonyban már szeptember elejétől az őszi színkavalkád válik uralkodóvá. Nézz szét és bátran lopj el néhány ötletet, hogy nálad is léleksimogató legyen az őszi kert.

Léleksimogató őszi színkavalkád az álomkertben

A hideg, borús napokon még fontosabb a természet közelsége és a növények lelkünkre gyakorolt pozitív hatása. A nyár elmúltával nem kell végleg búcsút inteni a színeknek, az illatoknak és a virágzó növényeknek. Csupán más fajtákat kell beszerezni.

Sinka Erika olvasónk nem tétlenkedett, nála az idén is, mint minden évben már szeptembertől őszi színekben pompázik a kert, a Zöld Pagony.

A gondosan, jó ízléssel megválasztott növényeket dekoratív ültető edényekbe helyezte, ezeket akár egy balkonon is elhelyezhetnénk.

Az örökzöldek üde színűkkel a leghidegebb napokon is megmelengetik szívünket. Az erikák és a csarabok lilás színükkel hódítanak.

őszi színkavalkád a az álomkertben

Az őszi növények top listáját a széles színskálájuk és tetszetős formájuk miatt népszerű krizantémok vezetik.

őszi színkavalkád a az álomkertben

A díszkáposzta, ami akár ehető is sajnos nem tűri a fagyokat, így arra ne számítsunk, hogy egész télen színesíti majd az erkélyünket.

őszi színkavalkád a az álomkertben

őszi színkavalkád a az álomkertben

A hidegtűrő árvácskák nagyfejű vagy minifajtái egyaránt jó választások. Még a napfényes téli napokban is virítanak, és a tavasz közeledtével növekedésbe kezdenek.

Nagyon köszönöm Sinka Erikának a csodás fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük