Legjobb gombóc receptek
Szerintem alig akad olyan ember, aki ne szeretné a gombócot. Akár szilvával, sárgabarackkal vagy bármi mással is töltjük, és akár zsemlemorzsába, akár mákba forgatjuk a krumplis tésztát, a házilag készített gombócnak nincs párja. Több gombóc receptet is megosztottam már, most a legjobb gombóc receptek összegyűjtésével szeretnék ötletet, ihletet adni.
Legjobb gombóc receptek
A szilvás gombóc a hagyományos magyar konyha egyik legkedveltebb étele. A lisztből és burgonyából készült tészta jól közrefogja az illatos fahéjjal töltött zamatos szilvát.
Szilvás gombóc mákkal, na ilyet se hallottam még eddig. Pedig milyen jól néz ki és amiben gyümölcs is és mák is van az csak jó lehet. A szilvához egyébként is nagyon jól illik a mák. Ezt ki kell próbálni!
A sárgabarack az egyik legfinomabb gyümölcsünk. A belőle készült lekvárnak, dzsemnek nincs párja. A vanília pudingos barackos csiga mellett a sárgabarackos gombóc a másik nyári kedvencünk, amit mindenképp szoktunk készíteni belőle.
Amikor megláttam Tímea receptjének nevét, háromszor el kellett olvasnom. Sült gombóc??? Akárhogy is néztem, igen az volt. A következő gondolatom az volt, hogy biztos elírás. De végig olvasva az elkészítési útmutatót, rá kellett jönnöm, hogy bizony nem. Ez valóban sült gombóc.
Egy finom leves után nagyon jó desszert lehet egy finom gombóc. Tapasztalatom szerint a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretik. Már is itt a tehéntúrós gombóc receptje.
A túrógombóccal sokáig sehogy sem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Mióta rátaláltam az egyszerűen elkészíthető és könnyű túrógombóc receptre, azóta nincs selejtes túrógombóc, mindig nagyon jól sikerül. Ebben az időszakban duplaepres eperöntetet adok hozzá.
Bácskai mákos gombócnak is hívják a kívül mákos, belül töltetlen apró gombócokat. El kell ismerni, hogy nem egy fogyókúrás kaja és nem is egy látvány-bajnok, de az íze isteni. Így készül a bácskai mákosgombóc!