Tejszínes sültalma-krémlikőr házilag

A tejszínes sültalma-krémlikőr igazi téli finomság a női szívek meghódításához. Otthon is egyszerűen elkészíthető.

tejszínes sültalma-krémlikőr

Tejszínes sültalma-krémlikőr hozzávalói

  • 5 db alma,
  • 30 dkg (10 evőkanál) barnacukor,
  • 5 teáskanál fahéj,
  • 1 liter vodka,
  • 4-5 dl üveges kávétejszín.

Tejszínes sültalma-krémlikőr elkészítése

  • az almákat mossuk le, vegyük ki a magházukat és vágjunk cikkelyekre,
  • az almákat tegyük egy sütőpapírral borított tepsire,
  • szórjuk rá a cukrot és a fahéjat,
  • 190 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt süssük barnára,
  • a sült almákat tegyük egy nagy üvegbe,
  • öntsük rá a vodkát,
  • alaposan rázzuk össze,
  • 2-3 héti hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, közben időnként rázzuk meg,
  • szűrjük le,
  • öntsük hozzá a tejszínt,
  • tegyük üvegbe és 2-3 napot várjunk még az összeérésre.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás