Tejszínes sültalma-krémlikőr házilag

A tejszínes sültalma-krémlikőr igazi téli finomság a női szívek meghódításához. Otthon is egyszerűen elkészíthető.

tejszínes sültalma-krémlikőr

Házilag készített likőrök

A likőr olyan szeszes ital, melyet nagy mennyiségű hozzáadott cukorral édesítenek, és általában különböző élelmiszerekkel vagy aromákkal ízesítenek. Alkoholtartalma gyakran alacsonyabb a tisztán palackozott párlatokénál, de legalább 15%.

A likőrök többségének egyik összetevője valamilyen gyümölcs és a hozzá használt alkoholos ital (pl. vodka, pálinka, bor, stb) szintén gyümölcsből keletkezett. A likőröket általában nem érlelik, de előállításukkor gyakran pihentetik őket, hogy az ízanyagok összeérjenek.

Több házilag készíthető likőr receptet megmutattam már itt a blogon. A krémlikőrök mellett többek között a diólikőr és a szintén a kert ízeiből készülő tutti-frutti likőr receptjét is megosztottam már.

Likőrök házilag az ünnepi hangulathoz

Tejszínes sültalma-krémlikőr hozzávalói

  • 5 db alma,
  • 30 dkg (10 evőkanál) barnacukor,
  • 5 teáskanál fahéj,
  • 1 liter vodka,
  • 4-5 dl üveges kávétejszín.

Tejszínes sültalma-krémlikőr elkészítése

  • az almákat mossuk le, vegyük ki a magházukat és vágjunk cikkelyekre,
  • az almákat tegyük egy sütőpapírral borított tepsire,
  • szórjuk rá a cukrot és a fahéjat,
  • 190 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt süssük barnára,
  • a sült almákat tegyük egy nagy üvegbe,
  • öntsük rá a vodkát,
  • alaposan rázzuk össze,
  • 2-3 héti hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, közben időnként rázzuk meg,
  • szűrjük le,
  • öntsük hozzá a tejszínt,
  • tegyük üvegbe és 2-3 napot várjunk még az összeérésre.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük