Cukkinivirág sajttal töltve
A cukkini és a tök egyaránt nagyon egyszerűen termeszthető zöldségféle és konyhai felhasználásuk is sokoldalú. Nemcsak a termésüket hasznosíthatjuk, virágukból is ízletes finomság készíthető. Így készül a cukkinivirág sajttal töltve!
A tök és a cukkini közeli rokonok, így felhasználásuk is hasonló lehet, többnyire helyettesíthetők egymással. A tökfőzelékhez hasonlóan cukkiniből is készülhet főzelék kaporral. Mindkettő finom rántva is, a rántott cukkini variációk sorának csak a képzelet szab határt.
Cukkiniből készül például a görögök kedvenc étele a muszaka. A cukkinis csirke és a cukkini krém a személyes kedvencem. De a télire eltett saláta és az energiaszegény cukkinis-diós sütemény sem maradhat ki a sorból.
A fűszeres rizzsel töltött tökvirág is készülhet cukkiniből is, de nézzük a beígért cukkinivirágos receptet.
Cukkinivirág sajttal töltve receptje
„A cukkinivirág sajttal töltve nagyon finom, különleges nyári csemege, kissé édeskés az íze és a tudat, hogy épp virágot eszünk nagyon élvezetessé teszi. Még Tibinek és Mamának is ízlett. 😊”
Hozzávalók
- cukkinivirág, vagy tökvirág
- sajt,
- 1 tojás,
- 2 kanál liszt,
- tej,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
Elkészítése
„A virágokat vízben lemostam, eltávolítottam a porzójukat, félbe vágott kockasajtot tettem helyére. Szinte magától összecsavarodik a virág. A tojásból, lisztből, fűszerekből és tejből palacsinta sűrűségű masszát készítettem, abba mártogattam a töltött virágokat és forró olajban kisütöttem. Szalvétára vettem ki, hogy a fölösleges olajat visszaszívja. Friss, kerti paradicsommal tálaltam.”
Nagyon köszönöm a szuper ötletet Porga Júliának!