Csodaszép terasz, ami kertnek is beillene

Több jelzést is kaptam, hogy szeretnétek még több inspiráló kertet és erkélyt látni a blogon. Teljesen megértem, hisz magam is szeretem megcsodálni mások virágait és ötleteket meríteni belőle új növényekhez és összeültetsekhez. A kérésnek eleget téve egy csodaszép terasz a mai ajánlatom, ami a növények szépségét és mennyiségét tekintve akár kertnek is beillene.

Csodaszép terasz

Csodaszép terasz, ami kertnek is beillene

Aki inspirálódni szeretne, annak mindenek előtt szívből ajánlom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportot. A most már több mint 100.000 tagot számláló csoportban rengeteget tanulhatunk egymástól a növényekről és azok gondozásáról. Az olvasói kerteket és balkonokat nézve pedig ámulhatunk és inspirálódhatunk.

Wolf Márta teraszát már többször bemutattam, de annyi szépséget rejt, hogy sosem lehet megunnni. Most néhány mondat kíséretében fotókat hoztam az ötödik emeleti oázisról. Felsorolni is nehéz lenne az itt található növényeket.

Vannak itt örökzöldek, mint fenyő és tiszafa. Évelők, mint pl. a menyecskeszem vagy harangvirág. A mediterrán növényeket leanderek és sétányrózsák képviselik. Az egynyáriak közül begóniákat és petúniákat említeném. Jó pár szobanövény is kint tölti a nyarat, például az orchideák,  aszparágusz és a bókoló billbergia. A szemfülesek felfedezhetik a fává nevelt díszcsalánt is.

Reggeli kávázásom „helyszíne” és, amit körültekintve látok. Ebből a perspektívából azt is észreveszi az ember, amit magasabbról csak később látna meg.

Csodaszép terasz

Csodaszép terasz

Ősziesítettem a teraszt. Előtérbe kerültek az őszi virágok: varjúhájak, asterek, krizantémok. A rózsák ismét nyílnak …

Nagyon köszönöm az inspiráló fotókat Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük