Category: Zöldséges ételek
Ha nyár akkor cukkini. A cukkinis ételek finomak, egyszerű és gyors recept alapján szinte gyerekjáték az összeállításuk. Az olcsó cukkiniből változatos ételek készíthetők, így azt sem bánja a család, ha hetente többször kerül az...
Az egyszerű zöldségleves gyermekként nem tartozott a kedvenceim közé. Aztán ahogy múltak az évek, egyre jobban megszerettem. Különösen azt kedvelem, ha saját termesztésű zöldségből készíthetem. Hisz így biztos vagyok benne, hogy vegyszerek helyett az...
A fűszerpaprika a világ egyik legkedveltebb fűszere, köszönhetően a sokszínűségének. A világ minden táján előszeretettel főznek vele, legyen szó csípős vagy édeskés ételekről. A chilipaprika, vagy másik nevén Capsicum annuum, az a fajta, amiből...
A zöldborsó az egyik legkedveltebb kultúrnövényünk. Nagyon sok féleképpen felhasználhatjuk, és ez az a zöldségféle, amit még a kisgyerekek is szeretnek. A zöldborsó ételek sora nem merül ki a zöldborsó levelesben és a borsófőzelekben....
A görögök nemzeti étele, a muszaka azóta a kedvencem, hogy Görögországban volt szerencsém megkóstolni az igazi autentikus változatot. Az egyszerű és finom ételt azóta is rendszeresen készítem cukkinivel és padlizsánnal is. Lehet, hogy nem...
A csalánra sokan csak gyomnövényként tekintenek, pedig rengeteg gyógyhatása miatt érdemes beiktatni étrendünkbe is. A csalánvagdalt kezdetnek pont jó, hogy megismerkedjünk a csalán ízével. Csalán gyógyhatásai és felhasználása A csalánra sokan csak csípős növényként...
A paradicsomos káposzta főzelékről az a képzetem volt, hogy olyan megosztó, mint a tökfőzelék. Félve tettem a fel a fotót a Kertemből tálalva Facebook csoportba, hogy szereti-e egyáltalán valaki rajtam kívül. A rengeteg igen...
A zöldséges rakott hús fő erénye az egyszerű, gyors elkészítési mód. A bepácolt és elősütött disznóhús vagy csirkemell szeletekben kerül a brokkoli és kelbimbó réteg közé. Sajt helyett ízletes juhtúró teszi szaftossá. Az sem...
A kelkáposztás bomba bármennyire is hasonlít kinézete alapján a hagyományos töltött káposztához, egyáltalán nem az. Ez nem savanyított káposztából készül, és nem is az ismert rakott kel újragondolt változata „bomba” formában tálalva. A kelkáposzta...
A paradicsomszósz vagy paradicsommártás nagyon sokféleképpen készülhet. Szinte a világ minden részén ismerik, de mindenhol más ízesítéssel, más recept alapján készítik. Azt a változatot, amit mi magyarok kedvelünk, más országokban nem ismerik. A főtt...
A bolti hagymakrém tele van mindenféle ártalmas adalékanyagokkal és tartósítószerekkel. De hát miért is vennénk tubusos vöröshagymakrémet, ha otthon egyszerűen elkészíthetjük az egészséges változatát is. Már mutatom is receptet, hogy készül a hagymakrém házilag,...
Paprikakrém receptet osztott meg az olvasóm. Az egyszerű és kitűnő receptet érdemes kipróbálni, így most itt a blogon is közzé teszem. Olvass tovább és tudd meg, hogy készül a paprikakrém házilag! Paprika vitamintartalma A...
A rebarbara chutney (csatni) pikáns, fűszeres szósz, ami nagyon jól illik sült húsok mellé. Különleges ízét a hozzáadott keleti fűszereknek köszönheti. Már mutatom is a kitűnő receptet. Mi a chutney (csatni) és mire használják?...
Az erdélyi konyha egyik kedvelt és hagyományos levese az ízletes és laktató csorbaleves. Sokféle változatban készítik, olvasónk most egy húsos leves receptjét osztja meg velünk. Erdélyi csorbaleves – ízletes, laktató leves hússal Erdélyből A...