Category: Zöldséges ételek
A kelkáposztás bomba bármennyire is hasonlít kinézete alapján a hagyományos töltött káposztához, egyáltalán nem az. Ez nem savanyított káposztából készül, és nem is az ismert rakott kel újragondolt változata „bomba” formában tálalva. A kelkáposzta...
A paradicsomszósz vagy paradicsommártás nagyon sokféleképpen készülhet. Szinte a világ minden részén ismerik, de mindenhol más ízesítéssel, más recept alapján készítik. Azt a változatot, amit mi magyarok kedvelünk, más országokban nem ismerik. A főtt...
A nyárutó saláta a nyár összes ízét, zamatát és napérlelte vitaminját tartalmazza. Friss, üde, ízekben gazdag vitaminbomba. Pontos recept sem kell hozzá, mindenki azt tehet bele amit épp megkíván vagy amit otthon talál. Nyárutó...
A bolti hagymakrém tele van mindenféle ártalmas adalékanyagokkal és tartósítószerekkel. De hát miért is vennénk tubusos vöröshagymakrémet, ha otthon egyszerűen elkészíthetjük az egészséges változatát is. Már mutatom is receptet, hogy készül a hagymakrém házilag,...
Paprikakrém receptet osztott meg az olvasóm. Az egyszerű és kitűnő receptet érdemes kipróbálni, így most itt a blogon is közzé teszem. Olvass tovább és tudd meg, hogy készül a paprikakrém házilag! Paprika vitamintartalma A...
A rebarbara chutney (csatni) pikáns, fűszeres szósz, ami nagyon jól illik sült húsok mellé. Különleges ízét a hozzáadott keleti fűszereknek köszönheti. Már mutatom is a kitűnő receptet. Mi a chutney (csatni) és mire használják?...
A pirított csirke szilvamártással egy szuper őszi fogás. A friss szilvából készített mártás szuper választás a csirkemellhez. Szinte érzem, ahogy zamatos szilva és pirosra sült csirkehús íze eggyé válik a számban és az összes...
Mondják, hogy mi magyarok mindent panírozunk és kirántunk. Ez így igaz, és nem is újkeletű szokás. Nagyanyáink élenjártak ebben. Ha valami olcsó és laktató ételt akartak az étkezőasztalra varázsolni, a rántott burgonya mindig adta...
Az erdélyi konyha egyik kedvelt és hagyományos levese az ízletes és laktató csorbaleves. Sokféle változatban készítik, olvasónk most egy húsos leves receptjét osztja meg velünk. Erdélyi csorbaleves – ízletes, laktató leves hússal Erdélyből A...
A cukkini és a tök egyaránt nagyon egyszerűen termeszthető zöldségféle és konyhai felhasználásuk is sokoldalú. Nemcsak a termésüket hasznosíthatjuk, virágukból is ízletes finomság készíthető. Így készül a cukkinivirág sajttal töltve! A tök és a...
A sonkás brokkolilepény azt hiszem nálam betalált. Imádom a brokkolit és az összes hozzávalóját. Most már csak az maradt hátra, hogy sűrgősen bevásároljam a hozzávalókat. Sonkás brokkolilepény receptje „Egyszerű és nagyszerű kategóriába sorolható receptet...
Az otthoni pizzázás mindig jó kis buli. Főleg, ha a család apraja-napja bekapcsolódik a készítésbe, hisz a házi pizzatésztára a kicsik is imádják felrakni a feltéteket. Hátha még a pizzaszósz is házilag készül! Pizzaszósz...
A rakott karfiol a többi zöldséges rakott ételhez hasonlóan igen kedvelt és laktató. Ha az egyik receptjét ismerjük, akkor nyert ügyünk van, mert mindegyik egy kaptafára készül. Rakott karfiol Hozzávalók egy közepes nagyságú karfiol,...
A cukkinis receptek sorában egy újabb ínyencséget hoztam. A gömbcukkini töltve úgy készül, ahogy hosszúkás alakú cukkiniből is készíthetnénk. Különlegessége a gusztusos kinézetén túl az, hogy tálaláskor kaporszósszal is kerül mellé. Gömbcukkini töltve kaporszósszal...