Category: Zöldséges ételek
Medvehagyma szezonban kár lenne kihagyni a fűszeres gyógynövényt az étkezésünkből, így hát elhoztam a medvehagymás receptek legjobbjait. Az újra felfedezett, intenzív illatú gyógynövénynek a virágzás előtt gyűjtött levelei, virágai és hagymája is fogyasztható és...
Hamis velő cukkiniből is készíthető, de ugyanígy használhatunk hozzá más zöldséget, például patisszont vagy padlizsánt is. Egyszerű és nagyszerű recept vegetáriánusoknak is. Hamis velő cukkiniből receptje A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésen...
Medvehagymás fűszervaj készült bazsalikommal olvasónknál, kihasználva a rövid medvehagyma szezont. Szuper ötlet, érdemes elkészíteni ezt a receptet is! Medvehagymás fűszervaj bazsalikommal receptje „Ötletadó…” – kezdte Illésné Nagy Mária az ajánlót. Aztán részletesen folytatta.„A medvehagyma...
Medvehagymás kocka receptet és fotót kaptunk Czirják Tímeától. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot és elkészíteni egy finom, fűszeres pogácsát. Medvehagymás kocka...
Vannak olyan ételek, amelyek szezonális jellegűek voltak évszázadokig. A töltött paprika például kifejezetten nyári ételnek számított, hisz a paprika és a paradicsom csak nyáron termett. Most, amikor már minden háztartásban van hűtőszekrény és évszaktól...
Nem igen van egyszerűbb étel, mint röszti, tócsni, … Hosszasan sorolhatnám a többi nevét is, ahogy az ország különböző részein hívják mindenki kedvenc krumplis ételét. Megkérdeztem az olvasókat, náluk hogy hívják és hogy készül....
A tokány régi magyar étel, ami hagyomyányosan húsból készül és paprika helyett bors és majoranna a fő fűszere. A zöldbab tokány húsmentes és nagyon finom étel, amit érdemes néha beiktatni a családi menübe. Már...
A főzelék nagyon fontos étele a magyar konyhának. Szinte minden zöldségből tudunk főzeléket készíteni. Bár a rántás vagy habarás miatt nem épp a legegészségesebb módja a zöldségfogyasztásnak, de sokkal egészségesebb, mint például a zsíros...
A savanyú káposzta a tél egyik legjobb vitaminforrása, kiemelkedő C-vitamintartalommal. Nyersen is nagyon finom, de többféle húsos és húsmentes étel is készíthető belőle. A legjobb ételek savanyú káposztából válogatásomba minden fajtából mutatok több szuper...
A krumplis smarni receptje szerintem nemcsak nekem lesz új. Miután megmutattam az eredeti bécsi császármorzsa, majd a daramorzsa recepjét, olvasónk megosztotta a sváb smarni recepjét, ami krumpliból készül és nagyon finom. Krumplis smarni receptje...
Sokak számára a cékla (Beta vulgaris) csupán egy ismeretlen zöldség a zöldségespulton, pedig ez a színes gyökérzöldség valójában egy igazi vitaminbomba. Nemcsak gyönyörű színt kölcsönöz ételeinknek, de rengeteg értékes tápanyagot is hordoz. A gondozása...
Télen nálunk hetente többször készül gyümölcssaláta. A többi évszakban nem igen, mert akkor inkább magában, frissen fogyasztjuk a gyümölcsöket. Ráadásul, akkor mindig hazai és nem messzi tájakon érlelt gyümölcsöket fogyasztunk. Gyümölcssaláta receptje Télen igen...
„Gondoltam egyet és elkészítettem. Nagyon finom lett, aki szereti a húsos-zöldséges rakott tésztákat, annak érdemes kipróbálni.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta Illésné Nagy Mária a Brokkolis-karfiolos lasagne-t. Szó se róla, elég étvágygerjesztő. Természetesen ezúttal sem fukarkodott,...
Az egyszerű és népszerű ételekkel kapcsolatban sokszor elgondolkodom, hogy van-e értelme leírni a blogba a receptet. Aztán mindig arra jutok, hogy igen, az egyszerű ételeknek is van létjogosultságuk. Ahogy egy újszülöttnek minden vicc új,...