Category: Receptek

autentikus tiramisu tányéron

Autentikus tiramisu receptje

Tiramisu egy híres olasz desszert, amelyet szerte a világon ismernek és szeretnek. A neve olaszul azt jelenti, hogy „emelj fel engem”, amely utal a desszert kellemes ízére és energizáló hatására. Csodálatosan ízletes és krémes...

medvehagyma krémleves recept

Medvehagyma krémleves receptje

A medvehagyma krémleves igazi tavaszi íz. Pont olyan üde és friss, amilyenre a szervezetünk ki van éhezve a hosszú téli napok után. Olvasónk receptjét igazán érdemes kipróbálni. Medvehagyma krémleves receptje A medvehagymát napjaink slágernövényének...

tojáslikőr üvegben és pohárban

Selymes tojáslikőr készítése házilag

A tojáslikőr házilag is elkészíthető alkoholos finomság. Azontúl, hogy magunk kényzetetésére készítjük, szép üvegbe töltve szuper ajándék is lehet belőle. Húsvétra vagy karácsonyra is nyugodtan ajándékozhatjuk. A házi tojáslikőrt ízesítőként is használhatjuk desszertekhez, süteményekben...

édestúró, sárgatúró

Sárgatúró, édestúró készítése nem csak húsvétra

Bár sokat hallottam már a sárgatúróról, még sosem kóstoltam. Sok helyen a húsvéti menü elképzelhetetlen nélküle, más vidékeken pedig évente többször is készítik. Olvasónk fázis fotókkal mutatja meg, milyen egyszerű az édestúró, vagy más...

tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa receptje

A tepertős pogácsa mindig a gyermekkoromra emlékeztet. Falun nevelkedve természetes volt, hogy decemberben disznót vágtunk, hogy karácsonyra legyen hús a kocsonyához, legyen finom házi sonka húsvétra. Természetesen tepertőt is sütöttünk, ami frissen isteni finom...

Medvehagymás vajaspogácsa

Nagyanyáink elfeledett, majd jópár éve újra felfedezett növénye, a medvehagyma igen egészséges és nem mellesleg igen ízletes. Leggyakrabban pogácsa készül belőle. Bagányné Irén olvasónk medvehagymás vajaspogácsa receptje igen csak meghozta a kedvem a kipróbálásra! Medvehagymás...