Focaccia, az olasz lepénykenyér

Tudod mi az a focaccia? Ha eddig nem tudtad, most biztos megtanulod. A focaccia olasz lepénykenyér, amit tetszés szerint ízesíthetünk. Sinka Erika amolyan Zöld Pagonyosan díszítette.

focaccia

Focaccia készítése

A focaccia egy lisztből, vízből, élesztőből készült olasz lepénykenyér. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól. A focaccia valójában ugyanabból az alaptésztából készítül, mint a pizza. Eltérés csupán a tészta kivitelezésében és vastagságában mutatkozik.

De nézzük, mit mond a készítéséről Sinka Erika!

„Ha eddig nem, hát akkor most, a vírusos, karanténos időszak végén alkottam, sütöttem valami olyat, ami egy kicsit kihívás, egy kicsit más, mint a megszokott hétköznapi dolgok.

Kenyérsütésről lemaradtam, az olyan alapdolognak, egyszerűnek tűnt, ráadásul nem is vagyunk nagy kenyér, péksütemény fogyasztók.

Ám, amikor megláttam itt a neten egy „ismerős” oldalán az olasz focaccia-t, rögtön beleszerettem.

Ez egy lisztből, vízből, élesztőből készült kenyérféle. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól.

A kovászt (öregtésztát) egy kedves ismerőstől kaptam, így nagyon könnyű dolgom volt.
A kertből szedtem a hozzávaló díszítést …és készen is volt. Minden ehető rajta!

A feltét: kaliforniai paprika (ez nem a kertből van! 😃), édeskömény, majoranna, arany oregano, vadsóska, metélő hagyma, bazsalikom, petrezselyem zöldje, borsikafű, kakukkfű.

A másik feléből pizzát készítettünk. A szokásos paradicsomszószos alapra került kukorica, sajt, sonka, kolbász, hagyma…

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük