Focaccia, az olasz lepénykenyér

Tudod mi az a focaccia? Ha eddig nem tudtad, most biztos megtanulod. A focaccia olasz lepénykenyér, amit tetszés szerint ízesíthetünk. Sinka Erika amolyan Zöld Pagonyosan díszítette.

focaccia

Focaccia készítése

A focaccia egy lisztből, vízből, élesztőből készült olasz lepénykenyér. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól. A focaccia valójában ugyanabból az alaptésztából készítül, mint a pizza. Eltérés csupán a tészta kivitelezésében és vastagságában mutatkozik.

De nézzük, mit mond a készítéséről Sinka Erika!

“Ha eddig nem, hát akkor most, a vírusos, karanténos időszak végén alkottam, sütöttem valami olyat, ami egy kicsit kihívás, egy kicsit más, mint a megszokott hétköznapi dolgok.

Kenyérsütésről lemaradtam, az olyan alapdolognak, egyszerűnek tűnt, ráadásul nem is vagyunk nagy kenyér, péksütemény fogyasztók.

Ám, amikor megláttam itt a neten egy “ismerős” oldalán az olasz focaccia-t, rögtön beleszerettem.

Ez egy lisztből, vízből, élesztőből készült kenyérféle. Számos fajtája ismert, amelyeket az ízesítés és az elkészítés módja különböztet meg egymástól.

A kovászt (öregtésztát) egy kedves ismerőstől kaptam, így nagyon könnyű dolgom volt.
A kertből szedtem a hozzávaló díszítést …és készen is volt. Minden ehető rajta!

A feltét: kaliforniai paprika (ez nem a kertből van! 😃), édeskömény, majoranna, arany oregano, vadsóska, metélő hagyma, bazsalikom, petrezselyem zöldje, borsikafű, kakukkfű.

A másik feléből pizzát készítettünk. A szokásos paradicsomszószos alapra került kukorica, sajt, sonka, kolbász, hagyma…

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás