Category: Kenyerek, péksütemények
Kenyerek, péksütemények: házi kenyér, kenyér házilag, vajas kifli, sós kifli, kovászos kenyér, élesztős kenyér, kenyér éjszakai pihentetéssel, ciabatta, gyökérkenyér, croisant, zsúrkenyér, buci, zsemle, kenyér kovásszal, kelesztős kenyér
A liszt az egyik leggyakrabban használt alapélelmiszerünk. Belőle készülnek a kenyerek és egyéb pékáruk, a sütemények és rengeteg étel fontos összetevője. Magyarországon több mint 50 féle liszt kapható, ezek azonban nem feltétlenül helyettesíthetik egymást....
A vajas, sós kifli köménymaggal otthon is elkészíthető. Már a sütés alatt kellemes illat tölti meg a konyhát. Már mutatom is a kitűnő receptet. Vajas, sós kifli köménymaggal receptje A lisztből, vízből és élesztőből készült,...
Egyre többen próbálkoznak az otthoni kenyérsütéssel. Nem egyszerű művelet, de egy kitűnő recepttel már az első próbálkozás is sikerrel kecsegtet. Márta házi fehér kenyere, amit Limara pékségének receptje alapján készített, igazán kívánatos. Mutatom a...
Mi is lenne jobb reggelire, mint a házilag készített, gőzölgő ropogós tejes kifli? Olvasónk elárulta a tökéletes receptet. Tejes kifli receptje Hozzávalók – 8 db kiflihez Tejes kifli elkészítése Ha egyszer megcsinálod, meglátod, soha...
A pizza nem csupán egy étel – ez egy életérzés, egy összegződése a kulináris mesterségnek és az örömnek. A pizza bámulatos változatossága szerte a világon magával ragadja az embereket, és összeköti őket az ízek...
Hamisítatlan, hagyományos piacos lángos receptjét kaptuk az olvasónktól. Az a fajtát, aminek a külseje ropogósra sül, belül pedig puha és hólyagos a tésztája. Kevés hozzávaló és munka kell hozzá és máris kész a család...
A sajtos-sonkás croissant receptje bármikor jól jöhet. Akár a húsvét után megmaradt sonka kreatív felhasználására is jó ötlet. A croissant, a francia péksütemény töltetlenül is finom, sajttal és sonkával töltve igazán fenséges. Már mutatom...
A pita készítése házilag is megoldható, csupán egy jó recept kell hozzá, amit én most elhoztam neked. Az arab, török és görög konyha lapos kenyerét nálunk is sokan szeretik. A gírosz (gyros) fontos kelléke...
A régi időkben finom szendvics nem létezett zsúrkenyér nélkül. Gyermekkoromban az igen gyér péksütemény választékban ez volt a legjobb kenyérfajta volt. Félkilós kiszerelésben árulták és egy szelet pont megfelelő méretű volt a szendvics készítéséhez....
A Lidlis ropogós gyökérkenyér, azaz az olasz ciabatta receptje és elkészítése igazán egyszerű. Gyorsan és olcsón összeállítható és pont olyan finom, mint a Lidl üzletekben kapható. Bár egyesek szerint azt túl is szárnyalja. 10-12...
A frissen sült fehér kenyérnek nincs párja. Egyre többen vannak azonban azok, akiknek a szervezete nem tolerálja a finomlisztből készített ételeket. A durumbúzás kenyér nagyon jó alternatíva számukra és ráadásul még finom is. Mutatom...
Az eredeti francia croissantnak nincs párja, de ha valami igazán finomra vágyunk, bátran próbálkozhatunk a vajas croissant elkészítésével. Pillekönnyű, réteges és nagyon finom. Akár sósan magában vagy vajjal megkenve, akár mézzel vagy lekvárral édesen...
Kell-e jobb reggelire, mint egy ropogós és foszlós házi vizes zsemle? A kedvelt péksüteményt is egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük otthon is. Mutatom is receptet! Házi vizes zsemle repectje „A zsemle vagy zsömle kis, cipószerű,...
A tök jó joghurtos zsemle többszörösen kiérdemelte a nevét. Egyrészt nagyon finom, másrészt egy kis kreativitásnak köszönhetően a tökös a kinézete. A tök formájú joghurtos zsemle ősszel igazán aktuális, akár egy halloween partira is...