Illatozó spirális fűszerkert biztosítja a zamatot

Akár egymás mellé ültetjük a fűszernövényeket, akár spirális fűszerkert kialakításával kisérletezünk, biztosak lehetünk benne, hogy bármikor van hova nyúlni, ha friss zamatokkal dobnánk fel ételeinket. A spirál alak még látványosabbá teszi az illatozó és szemet gyönyörködtető fűszerkertet. Olvasónk fotókkal illusztrálva megmutatja, hogy alakította ki kis aromás kertjét, milyen fűszernövényeket érdemes ültetni és milyenné lett egy év alatt. Valamint videóval is segítem a saját illatozó fűszerkerted kialakítását.

Illatozó spirális fűszerkert

Stégerné-Killer Viloletta, a Violettaságok oldal tulajdonosa fotókkal meséli el, hogy hozta létre tavaly fűszerspirálját.

Fűszernövények telepítéséhez mutatok nektek egy szép és praktikus megoldást, a fűszerspirált. A miénket tavaly ilyenkor készítettük. 1,8 m az átmérője és 1 m magas a közepe. Kívülről haladva spirál alakban raktuk le a köveket, közben földdel emeltük a magasságát. A konyhámban leggyakrabban használt fűszernövényeket ültettem bele. Rozmaringot, izsópfüvet, zsályát, kakukkfüvet, majorannát, oreganót, bazsalikomot, snidlinget, petrezselymet,mentát. Hogy ne legyenek földesek majd a levelek (és persze, hogy szebben is mutasson) kaviccsal takartam a talajt.
Tökéletesen bevált. A rozmaringon és a bazsalikomon kívül minden gyönyörűen áttelelt, és most ezerrel nőnek.

Tavaly a beültetés után.

spirális fűszerkert

Egy hónappal később már ilyen szépen belakták a spirált.

spirális fűszerkert

Egy év múlva már nagyon szép.

Már virágzik a snidling. 

Medvehagyma 

A kakukkfű is szépen áttelelt.

A zsálya szintén.

Most ilyen buján nő minden.

Nagyon köszönöm Violettának a csodás fotókat és az értékes tanácsokat.

Fűszerkert kialakítása – videó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük