Csodálatos lila-rózsaszín erkély

Az erkély, a balkon, a terasz színének kiválasztása hosszútávú döntés. Míg a ruha színét  minden nap az aktuális hangulatunknak megfelelően váltogathatjuk, a balkon színével  minimum egy évre szóló döntést hozunk. Olvasónk a rózsaszín és a lila szín bűvöletében éli napjait. A lila-rózsaszín erkély megvalósításával évek óta lilában és rózsaszínben látja a világot.

lila-rózsaszín erkély

A rózsaszín és a lila szín hatásai

Mielőtt rátérnék „lila virágos nő” erkélyére, azt hiszem érdemes pár szót szentelni a színek jelentésének

A színek nagyon fontos szerepet töltenek be mindennapjainkban. Meghatározzák a hangulatunkat és közérzetünket. Ugyanakkor az is igaz, hogy gyakran épp a hangulatunk miatt választunk egy színt a reggeli öltözködésnél.

A rózsaszín pozitív hatású, csökkenti a feszültséget, kimerültség esetén is hatásos.

A lila szín ettől bonyolultabb, azt többnyire a rejtélyekhez, a mágiákhoz társítják. Nagy hatalomérzetet, ugyanakkor megnövekedett lelki nyugalmat eredményezhet. Segít ellazulni, így nagyszerű lehetőséget kínál kreatív oldalunk megnyitásához.

Ennek fényében és a fotók megtekintése után bátran állíthatom, hogy a lila és a rózsaszín együttes alkalmazása az erkélyen is igazán jó választás.

Lila-rózsaszín erkély az olvasónál

„Akik rendszeresen látogatják a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportot, ezt az izgalmas, kreatív és változatos csoportot 😊, talán emlékeznek, hogy én tolom túl 🤪, de áááááá, nem is 😊 …a… 💜🌸💜 LILA 💜🌸💜 virágokat, szóval én vagyok a lila virágos nő 🤪😁😁).

Ti kértétek, én meg nagy örömmel teljesítem. Megmutatom, hogyan alakult a rózsaszín muskátli és a lila bakopa kompozíció.

A teljes képek arról szólnak, hogy a még szép, de lassan majd “elfáradt “ árvácskák helyére elő van készítve a rózsaszín muskátli és lila bakopa láda sor.

A részletek közelről mutatják, hogyan ültettem. További képeken azt szerettem volna megmutatni, hogy az erkély sarkában levő árvácskák alól szépen jönnek elő a fekete liliomok.  Mindig szeretek duplázni, egyik élete véget ér, de van új szereplő. Így van ez azokkal az árvácskás labdákkal is, ahol pedig a lila lufi virág bújik, mert ősszel a tetejükre ültettem az árvácskát.

Ezt tettem a kertemben levő lufi virágokkal is, mert így tudom, hol vannak pontosan, árvácska jelöli a helyét. Nincs “kopasz “ kert télen sem, és mire az árvácska “elmúlik” jön az új élet a lufi virággal, a kertben kb. 40 db lufi virág ébredezik így. 

Amikor már meg kell válni az imádott kedvenc árvácskáktól, idejük lassan lejár, már lelkesen új kompozíción dolgozom.

Sajnos még nem tudok arról, hogy a klasszikus lila színben lennék muskátlik, így beérem és beszereztem 20 tő világos rózsaszín muskátlit. Persze a kompozíció feltétlen részeként lila  bakopát, mert a LILA💜 rendkívül jó barátságban van a rózsaszínnel 🌸.

Oh, persze a kertben tovább “lilulok”. Most jönnek az íriszek, díszhagymák, kardvirágklemátisz, az imádott lufi virágo, ebből vagy kb 50 db van a kertemben, stb …

Az árvácska számomra az az eszményi virág, amelyik igazi alázattal vészeli át a telet, tűri a fagyot, a hideget és még virágot hozni is marad ereje az életben maradás mellett. Ezért is vált az egyik kedvencemmé. Augusztusban ültetve üdévé varázsolja a búcsúzó nyarat, télen kicsit vissza vesz, de a virágait szorgalmasan óvja, a tavaszi napsugár pedig belobbantja.

Köszönöm, 😇💜😇 ha néhányan kedveteket leltétek benne 💜🌸💜”

Nagyon köszönjük a Varga Dorottya Gabriellának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük