Pompás fehér virágok karácsonyra

Az utóbbi években igen ritkán örvendhetünk hólepte fehér karácsonynak. Egy kis trükkel azonban a szobában is lehet havas hangulat. A dekorációként használt fehér virágok karácsonyra is az otthonunkba varázsolhatják a fehér karácsony illúzióját.

fehér virágok karácsonyra - amarillisz

Pompás fehér virágok karácsonyra

Karácsonykor sem a külsőségek számítanak, fehér hólepel nélkül is tökéletes lehet a karácsony. Hisz a karácsony lényege a szívünkben lakozik. Az a legnagyobb ajándék, ha együtt lehetünk szeretteinkkel.

Persze elfogadom azon véleményeket, hogy a havas karácsony a legszebb. Megértem, ha hiányérzeted van amikor nem tudod a karácsonyi illatfelhőben a szoba ablakon át kémlelni a szélben táncoló hatalmas hópelyheket.

Teljesen természetes, hogy örömöd leled abban, amikor a gyerkőcökkel önfeledten szaladgáltok a hóban, hógolyóztok vagy épp hóembert építetek, amíg a jézuska a szobában teszi a dolgát. Nincs is nagyobb boldogság, mint a kinti hűvösből visszatérni a meleg, csillogó lakásba és látni a hidegtől kipirult, boldog arcocskákat. Imádsz rácsodálkozni az ajándékoktól csillogó piciny szempárokra és élvezni a gondtalan együttlét minden percét.

Nem érdemes azonban búslakodni azon, ha elmarad a karácsonyi hótakaró. Gondolj arra, hogy a világ egyes részein élőknek ez sosem adatik meg. A mi éghajlatunkon sem egy gyakori jelenség a fehér karácsony, hisz csak 8-10 évente esik hó karácsonykor.

Arra bíztatlak, ha az időjárás nem hozza meg a hóesést az ünnepre, ne mondj le teljesen a téli hangulatról. Varázsolj  fehér miliőt  a lakásba növényekkel és fehér dekorációkkal.

Fehér dekorációk

Az adventi koszorú, az asztal dísz is nagyon jól mutat fehér színben.

Na de akkor jöjjenek is fehér virágok karácsonyra!

Fekete hunyor

A karácsonyi rózsának is hívott fekete hunyor nem szobanövény ugyan, de az ünnepek alatt bent tarthatjuk a lakásban.

karácsonyi rózsa, azaz fekete hunyor

Amarillisz

fehér virágok karácsonyra - amarillisz

Orchidea

Ciklámen

Mikulásvirág

fehér virágok karácsonyra - mikulásvirág

Vitorlavirág

fehér virágok karácsonyra - Vitorlavirág virágoztatása

A fehér élővirágok már a tavasz üzenetét is hordozzák. Illatuk, frissességük jól illik a karácsonyi hangulathoz, ugyanakkor az élet örök körforgására és arra is emlékeztetnek, hogy már csak pár hét és újraéled a természet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük