Mediterrán balkon pazar kilátással a Füleki várra

Lengedező szellő, illatozó mediterrán növények, hűsítő limonádé, gőzölgő kávé vagy zamatos bor és pazar kilátás. Valahogy így képzeljük el a szállodai szobához tartozó ideális teraszt a nyaralásunk során. Olvasónk egész évben nyarlni szeretne. A mediterrán balkon, amit megvalósított ugyan nem tengerre néz, de a csodálatos kilátás nem marad el: egyenesen a Füleki várat szemlélheti a mediterrán növényei árnyékából. 

mediterrán balkon

Mediterrán balkon

A balkon fekvése, elhelyezkedése nagyban meghatározza a végső kialakítás, a növényválasztás lehetősségeit. Léteznek olyan balkonok, amelyek a fekvése annyira egyedi, különleges, hogy berendezés, virágok nélkül is elbűvölőek. Ha az ilyen hegyekre, várra, stb néző kilátással rendelkező balkonokat ráadásul ízlésesen be is rendezik, szinte egy egész lakást képesek eladni.

mediterrán balkon

Tóth Z. Mónika a Füleki várra néző erkélyét mediterrán hangulatúra alakította ki, amit nemcsak a növényekkel, hanem a kiegészítőkkel is hangsúlyoz. Évről évre csinosítja kicsit az erkélyt, hogy még inkább álmai hasonlítson külföldi utazásainak helyszínére. Így anyailag sem olyan megterhelő, mintha mindent egyszerre akarrnánk megvalósítani. A kőburkolat is az újabb balkonszezonban került fel.

A fehér fal és a kőburkolat még inkább erősíti a déli életérzést, amihez nagyon jól illenek a rózsaszínben pompázó növények. A leander és a bougainvillea egész őszig a terasz éke lehet és elhozza a nyaralás emlékeit.

A káprázatos kilátást, a növények üde látványát jól kiegészíti a gondosan összeválogatott dísz-, fűszer-,  és gyógynövények bódító illata. Természetesen nem hiányzik az örök kedvenc, a levendula sem.

mediterrán balkon

A virágföldet takaró köveknek a díszítőértékükön túl további erényük, hogy a forró nyári napokon megakadályozzák a víz párolgását és ezzel a föld kiszáradását.

mediterrán balkon

Az esti romantikus hangulat fontos kellékei a mécsesek, a lámpások.

Az örökzöld és áttelelő évelő növények gondoskodnak a téli balkon szívmelengető látványáról.

Ilyen idilli környezetben még a teának is jobb íze van!

Nagyon köszönöm Mónikának a csodás képeket! Gratulálok és további sok örömet kívánok a balkonkertészkedéshez!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük