Így készül az adventi kopogtató a kert növényeiből

A bejárati ajtóra helyezett karácsonyi ajtódísz vagy más néven kopogtató már a lakásba lépés előtt megalapozza a várakozás ünnepi hangulatát. Az örökzöldekkel is díszített kertben az alapanyagok is megtalálhatók hozzá, és elkészíteni sem ördöngösség. Már mutatom is, hogy lesz vendégváró bájos adventi kopogtató a kert növényeiből.

adventi kopogtató a kert növényeiből

Bájos adventi kopogtató készítése a kert növényeiből

Az adventi kopogtató az adventi koszorúhoz hasonlóan többnyire köralakú, amivel a végtelenséget szimbolizálja. Ha saját magunk készítjük, akkor csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen lesz a végeredmény. Tehetünk rá természetes díszeket vagy akár a kedvenc figuráinkkal, plüsseinkkel is díszíthetjük.

Adventi ajtódísz hozzávalói

 • 20-25 cm-es mohakoszorú alap vagy vadszőlőből vagy egyéb indákból saját magunk készített koszorúalap,
 • örökzöld ágak a kertből,
 • ragasztópisztoly,
 • tekercses drót,
 • termések, tobozok,
 • tetszés szerinti gömbök, díszek, figurák,
 • szalag.

Adventi kopogtató elkészítése lépésről lépésre

 • vágjunk örökzöld ágakat a kertből, érdemes minél többféle növényt választani, mert a különböző színárnyalatú és textúrájú növényi részek nagyon jól mutatnak egymás mellett,
 • a kertben gyűjtött örökzöldeket tekercses dróttal rögzítsük a koszorúalaphoz, úgy, hogy a növényekből kisebb csokrokat készítünk és ezeket rögzítsük egymás után az alaphoz, hogy az alap felső része teljes egészében fedve legyen a növényekkel, a hátsó részére nem kell növényeket rögzíteni,
 • a szalagból készítsünk egy akasztót a növényekkel bevont a koszorúra,
 • tetszés szerint díszítsük fel a koszorút természetes díszekkel, gömbökkel, figurákkal,
 • a legnagyobb díszt érdemes először, az akasztóval szemben elhelyezni, majd ehhez igazodva jöhetnek a kisebb díszek,
 • a rögzítéshez legjobb ragasztópisztolyt használni, de ha ügyesek vagyunk, drótokkal is megoldhatjuk.

További karácsonyi dekorációs ötletek a kertből

Ez egyik legjobb dolog a családi házban és a köré kialakított kertben, hogy az év minden szakában találunk valami növényt, amit felhasználhatunk dekorációs célra. A száraz ágak, a színes bogyók és az örökzöldek egymás mellé rendezésével szinte már kész is vagyunk. Olvasónk lépésről lépésre, fotókkal illusztrálva mutatja be egy egyszerű és csodáltaos karácsonyi kerti dekoráció elkészítésének menetét.

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak kertjeit és balkonjait. Most ötletes karácsonyi kerti dekorációk sorát hoztam. Olyanokat, amiket bárki saját kezűleg elkészíthet a kert növényeinek felhasználásával. 

Régi olvasók megszokták már, hogy időnként bemutatom a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunk lelkes tagjainak balkonjait. Ahogy beköltöztetjük a növényeinket teleltetésre és közeledik a karácsony, egyre több kép kerül fel a csoportba az ünnepvárás pillanatairól. Ezekből hoztam most egy csokorra valót. Nézd meg, az olvasó dekorációs öteleteket, és azt, hogy milyen az ünnepvárás a balkonokon a Balkonada blog olvasóinál.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük