Almás pite golyó, sütés nélküli kényeztetés

Almás pite golyó receptet osztott meg Kordics-Ujvári Veronika a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportunkban. Az egyszerű és nagyszerű desszert recept igen népszerű lett és többen azonnal ki is próbálták. Íme a recept, most már te is elkészítheted!
almás pite golyó
“Fél óra alatt elkészíthető, az elfogyasztása is körülbelül ennyi ideig tartott. Kitűnő édesség arra a mondásra, hogy úgy ennék valami finomat.”

Almás pite golyó hozzávalói

  • 2 db nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve),
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 1,5 teáskanál fahéj,
  • 8 dkg porcukor,
  • 8 g vaníliás cukor,
  • 20 dkg darált keksz (+3 evőkanál a forgatáshoz)

Elkészítése

  • az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk,
  • a reszelő nagy lyukán lereszeljük,
  • egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb. 5 perc alatt megpároljuk,
  • ha langyosra hűlt hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk,
  • nedves kézzel kisebb golyókat sodrunk, majd a golyókat megforgatunk darált kekszben.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Amíg írtam a receptet, egy kicsit továbbgondoltam. Nagyon is el tudom képzelni, hogy egy kis mazsolával és dióval még jobban megbolondítható. A mazsolát én már rögtön az almához adnám és vele együtt megpárolnám. A diót pedig rusztikus darabokra aprítanám és cukrokkal egy időben tenném a masszába. Szerintem ízben is nagyon illene a golyókba és becsempészne még egy kis roppanósságot is.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

1 Response

  1. Mihály Klára szerint:

    Almás kertben nőttem fel. Mindig volt valamelyikből érett. Az anyukám sokszor csinált nekünk belőle valami finomságot Méreteket nem tudok , de nem is kell. Néhány almát meghámozni lereszelni, fahéjjal, cukorral ízesíteni és megpárolni, ha a levét már majdnem elfőtte kis kompótos tányérokba tette és néhány egész háztartási kekszet pakolt bele. Kicsit a keksz átvette az alma nedvességég megpuhult és nagyon finom volt. Én ezen annyit változtattam, hogy a reszelt almába cukorral elkevert pudingporra főzök. A kekszeket egy kisebb tepsibe sorba rakom és erre az alma massza és a tetejére megint keksz. Olyan mint egy süti, a keksz megpuhul, és finom, nem kell tésztát csinálni hozzá, meg sütögetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × öt =