Túrófánk Marika módra
Az egyszerű és gyors túrófánk főleg frissen finom, de nem kell aggódni, mert biztos nem marad belőle másnapra. A túrófánk Marika módra receptje nagyon hasonló az én kedvenc túrófánk receptemhez, de ez nem puffancs, hanem fánk formában készül.
Illésné Nagy Máriától kaptuk a receptet.
„Mindenhol fánkok… 😄 de hát fánkszezon van!!!
Nekem is van egy „tuti biztos” túrófánk receptem, kicsit eltér az Irénke félétől, de az biztos, hogy ez is könnyű és finom. Főleg frissen fogyasztva, jó szívvel ajánlom! ☺️”
Túrófánk Marika módra hozzávalói
- 25 dkg liszt,
- 25 dkg túró,
- 3 tojássárgája,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 csipet só,
- 1 evőkanál porcukor,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- mazsola (elhagyható),
- 1/2 citrom reszelt héja,
- sütéshez olaj.
Túrófánk Marika módra elkészítése
- a hozzávalókat kimérjük,
- a túrót aki szeretné áttörheti szűrőn (nem szoktam),
- alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat,
- 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk (nem fontos lisztezni alatta),
- pohárral vagy kerek kiszúróval kiszaggatjuk,
- a közepét kisebb méretű formával kilyukasztjuk,
- közepesen forró olajban szép aranybarnára sütjük,
- átfordítjuk a másik oldalára is (figyeljünk, mert viszonylag hamar megsül, érdemes az elsőkből egyet lemeózni, vajon átsült-e teljesen),
- ha valaki szeretné porcukorral, vagy pici fahéjjal elkevert porcukorral megszórhatja.
Tipp: tejfölben elkeverek porcukrot, reszelt citromhéjat és ezt kínálom mellé. Lehet citromhéj helyett pici fahéjat keverni, így is nagyon finom.
A fánk langyosan, frissen kisülve a legfinomabb! 🙂
Jó sütögetést! Jó étvágyat kívánok!”
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!