Töltött cukkini Lídia módra

A töltött cukkininél kevés egyszerűbb nyári étel van. Nem kell előre megpárolni a húst, nincs benne rizs vagy egyéb töltő anyag. Gyorsan összeállítható, aztán csak várni kell, hogy készre süljön. Íme a töltött cukkini receptje!

Töltött cukkini

A cukkini egyszerűen termeszthető zöldségféle. A beért termésén túl a cukkinivirágokat is elfogyaszthatjuk. A töltött tökvirághoz hasonlóan készíthetjük.

A cukkini termés felhasznála igen sokoldalú. Készülhet belőle vegetáriánus étel is, de hússal párosítva is nagyon ízletes ételeket kapunk. Itt a blogon is rengeteg cukkinis receptet jelentettem már meg pl. cukkini krém, hús nélküli főétel, hússal készítve, rántott cukkinimuszaka, stb.

Töltött cukkini hozzávalói

  • egy nagyobb cukkini,
  • 25 dkg darált hús,
  • a cukkini belseje,
  • 3 keményre főtt tojás,
  • pici kakukkfű,
  • kevés petrezselyem,
  • egy csipet sajt (trappista vagy füstölt sajt is kiváló),
  • egy tojás sárgája,
  • só,
  • bors,
  • tejföl.

Elkészítése

  • a cukkinit megtisztítjuk,
  • félbevágjuk,
  • belsejét kikanalazzuk,
  • a húst, a cukkini belsejét, a főtt tojáskarikákat és a fűszereket összekeverjük,
  • belekanalazzuk a cukkinibe,
  • tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját,
  • rárakjuk a húsrétegre,
  • sajttal megszórjuk,
  • 180 fokos sütő tesszük,
  • negyed órán át lefedve sütjük,
  • majd sajt pirulásig sütjük.

A tálaláshoz még egy kis tejföllel felturbózhatjuk.

Nagyon köszönöm a receptet Rendek-Forró Lídiának!

Tipp: ha félünk, hogy a hús nem sülne meg, akkor előre meg is párolhatjuk vagy hosszabb ideig süthetjük letakarva.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + 14 =