Category: Lekvárok, befőttek
Bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény. Bazsalikomos paradicsomlekvár Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt,...
Ha valaki egyszer rákap a házi befőzésre, nehezen mond le róla. Amint megtapasztalja, hogy mennyivel finomabb az otthon készített befőtt vagy lekvár, mint a gyárban előállított, csakis saját maga teszi el a gyümölcsöket. És...
Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...
A sárgabarack lekvárnak nincs párja. Az olvasók segítségével mutatok néhány sárgabarack lekvár főzési módot. Találsz itt például cukor nélküli és chilis változatot is. Sárgabaracklekvár készítése Balogh Dezsőné: „A miénk is nagyszemű barack, Bergeron fajta és...
Az aranysárga pitypangra vagy másik nevén gyermekláncfűre sokan mérgesek, amikor tavasszal előbújik a kertben és „elrondítja” a makulátlannak álmodott füvet. Bosszankodás helyett van egy jobb ötletem: hasznosítsd! Tudtad, hogy pitypangvirág méz és szörp is...
Az igazán előrelátók már nyáron elkezdik a karácsonyi ajándékok begyűjtését, vagy helyesebben mondva elkészítését. A kertben termesztett gyümölcsökből szuper ajándékok készülhetnek. Olvasónk az idén karácsonyi fűszeres körtelekvár főzésével készül a téli ünnepre. A kézzel...
A szilvalekvár vörösborral sütőben készítve Sinka Erika receptje, amit a hagyományos módon készített vörösboros szilvalekvár receptnél már beígért, mint második változatot. Akkor nem árulta el, miben lesz eltérő a második változat. Most már tudjuk,...
A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme...
Régóta van japánbirs a kertünkben. Nagyon szeretem tavasszal a rózsaszín virágait, ősszel pedig jól mutatnak rajta a termések. Sokáig nem tudtam, hogy fogyasztható is. Utána olvastam az interneten és kiderült, milyen nagy a vitamintartalma....
A cukormentes birsalma lekvár receptjét már leírtam, most viszont azt mutatom meg, hogy készül a birsalma lekvár cukorral. Nincs benne semmi trükk. Egyszerű, de nagyon ízletes lekvár lesz belőle. A birsalma az egyik legegészségesebb gyümölcs,...
A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt. A sárgabarack mellett a szilva...
Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Szódás meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy...
Lekvárfőzés cukormentesen sláger téma az idén. A cukormentes birsalma lekvár után újabb cukormentes lekvár receptet kaptunk egy olvasónktól. Cukor nélkül a gyümölcsök igazi zamata még inkább érződik a lekvárokon és nem mellesleg sokkal egészségesebb...
Ha mindig is irtóztál a macerás lekvárfőzéstől vagy utáltad a kánikulában a tűzhely mellett állva kevergetni a lekvárnak valót, akkor a főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp épp neked való. Nem hallottam még ilyenről, de Kovács...