Kipróbált sütőtöklekvár recept
Bár a lekvárfőzés ideje jórészt a nyár, ősszel is igazán ínyenc lekvárokat készíthetünk. Olvasónk kipróbált sütőtöklekvár receptje megvalósításért kiált.
Turánné Szolnoki Valéria ajánlása: Sütőtöklekvárt főztem próbaként. Nagyon finom lett.
Sütőtöklekvár hozzávalói
- 2 db közepes méretű kanadai sütőtök,
- 6 db alma,
- 3 dl víz,
- 2 citrom leve,
- 1-2 csésze cukor,
- 1 dzsemfix,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 csipet natrium-benzoát.
Elkészítése
- megtisztítottam a sütőtöket,
- felszeleteltem,
- lábasba raktam,
- az almákat megmostam,
- héjastól beleszeleteltem a lábasba,
- felöntöttem a vízzel,
- rá nyomtam a citromok levét,
- össze turmixoltam,
- egy jó fél órát főztem,
- tettem hozzá egy csésze cukrot, amibe elkevertem egy dzsem fixet,
- megint átmixeltem,
- tettem bele 1 teás kanál őrölt fahéjat,
- ízlés szerint tehetünk még hozzá egy kis cukrot,
- beletettem egy csipet nátrium-benzoátot,
- jól össze forraltam,
- üvegekbe töltöttem.
Nekem nagyon ízlik.😃
Nagyon köszönjük Turánné Szolnoki Valériának a kitűnő receptet!
Jó étvágyat!