Kipróbált sütőtöklekvár recept

Bár a lekvárfőzés ideje jórészt a nyár, ősszel is igazán ínyenc lekvárokat készíthetünk. Olvasónk kipróbált sütőtöklekvár receptje megvalósításért kiált.

sütőtöklekvár

Turánné Szolnoki Valéria ajánlása: Sütőtöklekvárt főztem próbaként. Nagyon finom lett.

Sütőtöklekvár hozzávalói

  • 2 db közepes méretű kanadai sütőtök,
  • 6 db alma,
  • 3 dl víz,
  • 2 citrom leve,
  • 1-2 csésze cukor,
  • 1 dzsemfix,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1 csipet natrium-benzoát.

Elkészítése

  • megtisztítottam a sütőtöket,
  • felszeleteltem,
  • lábasba raktam,
  • az almákat megmostam,
  • héjastól beleszeleteltem a lábasba,
  • felöntöttem a vízzel,
  • rá nyomtam a citromok levét,
  • össze turmixoltam,
  • egy jó fél órát főztem,
  • tettem hozzá egy csésze cukrot, amibe elkevertem egy dzsem fixet,
  • megint átmixeltem,
  • tettem bele 1 teás kanál őrölt fahéjat,
  • ízlés szerint tehetünk még hozzá egy kis cukrot,
  • beletettem egy csipet nátrium-benzoátot,
  • jól össze forraltam,
  • üvegekbe töltöttem.

Nekem nagyon ízlik.😃

Nagyon köszönjük Turánné Szolnoki Valériának a kitűnő receptet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

három × egy =