Category: Sós sütemények, pogácsák
A köménymagos kifli elkészítése szinte gyerekjáték, kevés egyszerűbben elkészíthető sós sütemény létezik. Gyorsnak csak azért nem nevezhető, mert az összeállított tésztát keleszteni kell. Az olvasói bevált recept talán a te gyerekkorod, a nagymama kiflijének...
Sajtkrémes párna bolti leveles tésztából, egyszerűen készül és fenséges. A sajtos töltelék ízlés szerint variálható, bármilyen fajta sajt használható hozzá. Minél többféle sajtot használunk, annál finomabb lesz a végeredmény, zöldfűszerekkel tovább ízesíthetjük. Olvasónk árulta...
A sós-mákos sütemények, rágcsák, ropogtatók többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal...
A cím ne tévesszen meg senkit. Nem készítettem országos méretű felmérést arról, hogy milyen ételeket szerettek a megtöbben hazánkban a tavalyi évben. Csupán azt tudom megmondani, melyek voltak 2021 kedvenc ételei, legtöbbeket érdeklő recepjei...
A sok édesség után mindig kell egy finom ropogós rágcsa, egy sós nasi is. A kitűnő receptnek köszönhetően a sajtos ropogós diétásan is ugyanolyan ropogós és ízletes lesz, mint az eredeti változat. Sajtos ropogós...
A szegedi cipó vagy szegedi vágott cipó egy egyszerű és gyors péksütemény. A kétféle liszt és a további alapanyagok felhasználásával kitűnő szendvicsekhez való cipócskák készíthetők. Szegedi cipó – szegedi vágott cipó receptje Hozzávalók –...
Fornettis pogácsa (fornetti pogácsa) frissen készül. Réteges és mennyei. Sokkal finomabb, mint a készen kapható fagyasztott változata. Elkészítése végtelenül egyszerű. A rengeteg pogácsa recept közül ez az egyik legfinomabb, érdemes kipróbálni. Fornettis pogácsa Hozzávalók...
Téli pogácsa receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. A remek sör és borkorcsolya igen tartalmas, igazi kalóriabomba, nem véletlenül kapta a téli jelzőt. Egy jó kis forralt bort is el tudnék képzelni mellé. „Érdemes nyitott...
Túrós sós sütemény receptet hoztam, mert bizony néha vágyunk egy kis sós ízre is. Ráadásul ebben az a zseniális, hogy saját kedvünk szerint formázhatjuk és ízesíthetjük a tetejére kerülő sajt vagy magok ízlésünk szerinti...
Manapság az idősebb korosztály nosztalgiával gondol a pacsnira, a fiatalabbak pedig még a nevét sem hallották. Most itt az alkalom újra átélni a gyermekkori ízt vagy felfedezni egy elfelejtett péksüteményt, ugyanis itt a pacsni...
Mondják, hogy a nagymamák főztjénél és süteményeinél nincs is jobb. Némi igazság van benne, de azért el kell ismerni, hogy édesanyánk főztjének sincs párja. Nálunk például senki nem tudott olyan finom pogácsát sütni, mint...