Category: Receptek

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...

abált szalonna készítése házilag

Abált szalonna készítése házilag

Az abált szalonna a téli hónapok egyik hagyományos étele, amit otthon, házilag is egyszerűen a készíthetünk. Többféle fűszerezéssel, ízesítéssel készülhet. A házilag készült abált szalonna nagy erénye, hogy garantáltan olyan ízesítésű lesz, ahogy szeretjük....

hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsintát étteremben ettem először előételként. Aztán már nem is kívántam a következő fogást, olyan tartalmas és laktató volt. Izgalmas ízvilágú étel, de valamiért a családban sosem készült ilyen. Talán mert túl macerás...

gombás-tejszínes csirkeleves

Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves...