Diós répatorta – finom, ízletes, szaftos állagú torta

Diós répatorta finom, ízletes, szaftos állagú. Bármilyen alkalomra kitűnő desszert. Olvasónk húsvétra készítette, így csokitojásokkal díszítette.

diós répatorta

Diós répatorta 🥕

Hozzávalók

Tésztához:

  • 4 tojás,
  • 25 dkg kristálycukor vagy nádcukor (édesítőszer),
  • 10 dkg darált dió,
  • 40 dkg reszelt sárgarépa,
  • 2 teáskanál őrölt fahéj,
  • 30 dkg liszt,
  • 1/2 tasak sütőpor.

Krémhez:

  • 18 dkg vaj,
  • 15 dkg porcukor,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 35 dkg túró,
  • 10 dkg sárgabaracklekvár.

Díszítéshez:

  • darált dió (lehet kissé megpirítani),
  • csokitojások,
  • cukortojások…

Elkészítése

A tésztához a tojásokat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a darált diót, a reszelt sárgarépát, ízesítsük őrölt fahéjjal.
Keverjük össze a kimért lisztet a sütőporral és adjuk a masszához, alaposan forgassuk össze.
Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel ( vagy használjunk tapadásgátló spray-t) és simítsuk bele a masszát.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 50 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, ezután vágjuk vízszintesen 3 egyforma lapra.
Amíg sül a torta, keverjük ki a krémet…
A vajat a porcukorral és a citromlével keverjük ki, adjuk hozzá a túrót. Tegyünk félre 2 evőkanálnyit a díszítéshez.
A többi krémmel kenjük meg az alsó és a középső lapot, fedjük be a harmadikkal, vonjuk be a torta oldalát is, majd tegyük 1 órára hűtőszekrénybe.
Ezután kenjük meg a tetejét baracklekvárral, szórjuk meg darált (pirított) dióval. Habzsákból nyomjunk kisebb habrózsákat körben a tetejére, díszítsük kedvünk szerint csokitojással…cukortojással…stb.
Szeleteljük, kínáljuk.
Finom, ízletes, szaftos állagú torta 😋
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 🥰

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük