Diós répatorta – finom, ízletes, szaftos állagú torta
Diós répatorta finom, ízletes, szaftos állagú. Bármilyen alkalomra kitűnő desszert. Olvasónk húsvétra készítette, így csokitojásokkal díszítette.
Diós répatorta 🥕
Hozzávalók
Tésztához:
- 4 tojás,
- 25 dkg kristálycukor vagy nádcukor (édesítőszer),
- 10 dkg darált dió,
- 40 dkg reszelt sárgarépa,
- 2 teáskanál őrölt fahéj,
- 30 dkg liszt,
- 1/2 tasak sütőpor.
Krémhez:
- 18 dkg vaj,
- 15 dkg porcukor,
- 2 evőkanál citromlé,
- 35 dkg túró,
- 10 dkg sárgabaracklekvár.
Díszítéshez:
- darált dió (lehet kissé megpirítani),
- csokitojások,
- cukortojások…
Elkészítése
A tésztához a tojásokat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a darált diót, a reszelt sárgarépát, ízesítsük őrölt fahéjjal.
Keverjük össze a kimért lisztet a sütőporral és adjuk a masszához, alaposan forgassuk össze.
Egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel ( vagy használjunk tapadásgátló spray-t) és simítsuk bele a masszát.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 50 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, ezután vágjuk vízszintesen 3 egyforma lapra.
Amíg sül a torta, keverjük ki a krémet…
A vajat a porcukorral és a citromlével keverjük ki, adjuk hozzá a túrót. Tegyünk félre 2 evőkanálnyit a díszítéshez.
A többi krémmel kenjük meg az alsó és a középső lapot, fedjük be a harmadikkal, vonjuk be a torta oldalát is, majd tegyük 1 órára hűtőszekrénybe.
Ezután kenjük meg a tetejét baracklekvárral, szórjuk meg darált (pirított) dióval. Habzsákból nyomjunk kisebb habrózsákat körben a tetejére, díszítsük kedvünk szerint csokitojással…cukortojással…stb.
Szeleteljük, kínáljuk.
Finom, ízletes, szaftos állagú torta 😋
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 🥰
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!