Négy magvas keksz házilag

A négy magvas keksz házilag Sinka Erika olvasónk kedvenc reggeli csemegéje. Kenyér helyett ezt a sokkal egészségesebb kekszet fogyasztja vajjal, lekvárral, almával vagy joghurttal. Szépen becsomagolva akár karácsonyi ajándéknak is kitűnő.

 

négy magvas keksz házilag

 

Négy magvas keksz házilag hozzávalói

  • 130 gr teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 95 gr teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 35 gr búzakorpa,
  • 170 gr magok (lenmag, szezámmag, napraforgómag),
  • 35 gr darált mák,
  • 1 teáskanál só, (esetleg bors, fokhagymapor, ha szeretnénk, hogy pikánsabb legyen!),
  • 1 teáskanál sütőpor (elhagyható),
  • 1 dl lenmagolaj (más olajjal is működik),
  • 2 dl langyos víz

Négy magvas keksz házilag hozzávalói

  • a hozzávalókat a felsorolási sorrendben fakanállal vagy spatulával összekeverjük,
  • jól összeáll, 
  • minimum 1-2 órát állni hagyjuk folpackba csomagolva,
  • nem kell hűtőbe tenni,
  • akár egy éjszakát is pihenhet,
  • 2 sütőpapír között  jó vékonyra (kb. 3-5 mm-re) nyújtjuk,
  • minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz,
  • ha kocka formát akarunk, akkor a felkockázást a sütőlemezen is megtehetjük,
  • ha unjuk a kocka formát vagy azt szeretnénk, hogy a gyerekek is szívesebben fogyasszák, akár formára is szaggathatjuk,
  • mehet a sütőbe,
  • légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük,
  • ne süssük túl. akkor jó, amikor a széle már kezd megpirulni.

négy magvas keksz házilag

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 35
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 35
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás