Négy magvas keksz házilag receptje

A négy magvas keksz Sinka Erika olvasónk kedvenc reggeli csemegéje. Kenyér helyett ezt a sokkal egészségesebb, házilag kekszet fogyasztja vajjal, lekvárral, almával vagy joghurttal. Reggelire, vacsorára is kitűnő választás. Szépen becsomagolva akár karácsonyi ajándéknak is kitűnő.

négy magvas keksz házilag

Négy magvas keksz házilag

Hozzávalói

  • 130 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 95 g teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 35 g búzakorpa,
  • 170 g magok (lenmag, szezámmag, napraforgómag),
  • 35 g darált mák,
  • 1 teáskanál só, (esetleg bors, fokhagymapor, ha szeretnénk, hogy pikánsabb legyen!),
  • 1 teáskanál sütőpor (elhagyható),
  • 1 dl lenmagolaj (más olajjal is működik),
  • 2 dl langyos víz.

Négy magvas keksz elkészítése

  • a hozzávalókat a felsorolási sorrendben fakanállal vagy spatulával összekeverjük,
  • jól összeállítjuk,
  • minimum 1-2 órát állni hagyjuk folpackba csomagolva,
  • nem kell hűtőbe tenni,
  • akár egy éjszakát is pihenhet,
  • 2 sütőpapír között jó vékonyra (kb. 3-5 mm-re) nyújtjuk,
  • minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz,
  • ha kocka formát akarunk, akkor a felkockázást a sütőlemezen is megtehetjük,
  • ha unjuk a kocka formát vagy azt szeretnénk, hogy a gyerekek is szívesebben fogyasszák, akár formára is szaggathatjuk,
  • mehet a sütőbe,
  • légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük,
  • ne süssük túl. akkor jó, amikor a széle már kezd megpirulni.

négy magvas keksz házilag

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

További keksz recepetek

Legjobb édeskeksz receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük