Négy magvas keksz házilag

A négy magvas keksz házilag Sinka Erika olvasónk kedvenc reggeli csemegéje. Kenyér helyett ezt a sokkal egészségesebb kekszet fogyasztja vajjal, lekvárral, almával vagy joghurttal. Reggelire, vacsorára is kitűnő választás. Szépen becsomagolva akár karácsonyi ajándéknak is kitűnő.

négy magvas keksz házilag

Négy magvas keksz házilag

Hozzávalói

  • 130 gr teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 95 gr teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 35 gr búzakorpa,
  • 170 gr magok (lenmag, szezámmag, napraforgómag),
  • 35 gr darált mák,
  • 1 teáskanál só, (esetleg bors, fokhagymapor, ha szeretnénk, hogy pikánsabb legyen!),
  • 1 teáskanál sütőpor (elhagyható),
  • 1 dl lenmagolaj (más olajjal is működik),
  • 2 dl langyos víz

Elkészítése

  • a hozzávalókat a felsorolási sorrendben fakanállal vagy spatulával összekeverjük,
  • jól összeáll,
  • minimum 1-2 órát állni hagyjuk folpackba csomagolva,
  • nem kell hűtőbe tenni,
  • akár egy éjszakát is pihenhet,
  • 2 sütőpapír között  jó vékonyra (kb. 3-5 mm-re) nyújtjuk,
  • minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz,
  • ha kocka formát akarunk, akkor a felkockázást a sütőlemezen is megtehetjük,
  • ha unjuk a kocka formát vagy azt szeretnénk, hogy a gyerekek is szívesebben fogyasszák, akár formára is szaggathatjuk,
  • mehet a sütőbe,
  • légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük,
  • ne süssük túl. akkor jó, amikor a széle már kezd megpirulni.

négy magvas keksz házilag

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt + 8 =